Hoe breng je jouw energierekening omlaag? Hoe zorg je ervoor dat jouw huis over enkele jaren van het aardgas af kan? En hoe zorgen we dat de energierekening van maatschappelijke gebouwen omlaag kunnen? Stichting Belang Olburgen en Rha (SBOR) wil de komende jaren samen met inwoners, ondernemers en de gemeente onderzoeken wat ze kunnen doen om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Samen willen ze kijken hoe elk gebouw en elk huis in Olburgen en Rha kan overstappen naar duurzame energie. Om ervoor te zorgen dat het dorp klaar is voor de toekomst. Wil jij hierover meedenken? Graag! 

Welkom op de bijeenkomst! 

Over deze en andere vragen gaan we graag met jou in gesprek. Inwoners, organisaties en ondernemers in Olburgen en Rha zijn op 27 februari van harte welkom bij de bijeenkomst van het Dorps Energie Plan Olburgen en Rha.  

Bijeenkomst

Datum: 27 februari 19.15 tot 21.00 uur  

Locatie: Dorpshuis, Olburgseweg 19, Olburgen 

Kom je? Meld je dan aan via op-morgen.nl/aanmeldformulier-olburgen-rha(externe link) 

Aanmelden(externe link)

Dorps Energie Plan 

We willen plannen maken voor de overgang naar duurzame energie in Olburgen en Rha: een Dorps Energie Plan. Met een DEP kunnen de inwoners, organisaties, boeren en ondernemers van de dorpen gezamenlijk en ieder op een eigen manier werken aan acties voor het besparen van energie, opwekken van duurzame warmte en elektriciteit. De dorpen maken de plannen. De gemeente werkt samen en ondersteunt. We willen graag dat iedereen meedoet en hopen op een mooie afspiegeling van de gemeenschap in Olburgen en Rha.  

Meer informatie 

De resultaten van de enquête waaraan veel inwoners meededen vind je op www.op-morgen.nl/DEP-olburgen-rha(externe link).  

Op-Morgen.nl logo

Op Morgen: voor de toekomst van Bronckhorst

Voor de toekomst van Bronckhorst is een duurzame betrokkenheid van inwoners en ondernemers onmisbaar. Samen maken we Bronckhorst tot een fijne plek om te wonen en te werken. Op het platform Op Morgen(externe link) bundelen we onze krachten voor een beter klimaat met handige tips en mooie verhalen.