Op 20 maart 2023 plaatsten we een landbouwsluis op de Wehlsedijk bij Laag-Keppel, tussen de ophaalbrug over de Oude IJssel en de TOP (toeristische opstap plaats). Deze tijdelijke sluis is onderdeel van een proef. Woon of werk je in de omgeving of rijd je regelmatig over de N814? We zijn benieuwd naar je ervaringen en voeren daarom een belevingsonderzoek uit. Je kunt je mening geven via moventem.nl/landbouwsluis(externe link). Invullen kan t/m 20 juni 2023.

Geef je mening (externe link)

Liever op papier invullen? Neem dan contact op met onderzoeksbureau Moventem via tel. 0800 1904 of onderzoek@moventem.nl. Invullen is volledig anoniem.

Waarom dit onderzoek?

We willen inzichtelijk krijgen wat de afsluiting van de N814 betekent voor gebruikers van de weg, bewoners en ondernemers in het gebied. Dit doen we náást verkeerstellingen in de praktijk. Onafhankelijk onderzoeksbureau Moventem herhaalt het onderzoek tijdens de tweede proef met een tijdelijke landbouwsluis op de Keppelseweg in het najaar. De meetresultaten van de verkeerstellingen én de resultaten van de onderzoeken gebruiken we om de bestuurders van de provincie Gelderland en gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Zevenaar te adviseren. De uiteindelijke oplossing staat nog niet vast.

Verkeerssituatie in Hummelo en Laag-Keppel verbeteren

De proef met het plaatsen van tijdelijke landbouwsluizen maakt onderdeel uit van het project Gebiedsgerichte aanpak Hummelo/Laag-Keppel. Provincie Gelderland en gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Zevenaar werken hierin samen met leden van de klankbordgroep aan een verbeterde verkeerssituatie in Hummelo en Laag-Keppel. Bezoek de projectsite www.gelderland.nl/n814(externe link) voor meer informatie.