Wil je samen met je buren aan de slag om energie te besparen? Maar heb je een zetje nodig om te beginnen, of heb je hulp nodig om een concrete actie te kunnen uitvoeren? Meld je dan aan voor de gratis training Samen Verduurzamen in maart en april.

In de training leer je hoe je je buurt activeert en samen een collectieve inkoopactie doet en een netwerk opbouwt van andere initiatieven. Activiteiten kunnen uiteenlopen van een buurtborrel over verduurzaming tot het gezamenlijk inkopen van isolatie. Als je maar met een groep buurtgenoten aan de slag gaat in jouw buurt of straat. De (gratis) training wordt gegeven door Energie Samen en de Natuur en Milieufederaties.

Wat kun je verwachten?

Mogelijke begeleiding bestaat uit:

 • Webinar-reeks Samen Verduurzamen, waar je leert hoe je je buurt activeert en samen een collectieve inkoopactie doet en een netwerk opbouwt van andere initiatieven. Deze training bestaat uit 3 webinars en regionale bijeenkomsten. De data van de webinars zijn:
  • 22 maart - webinar 1: Starten van je initiatief
  • 5 april - webinar 2: De buurt in beeld
  • 19 april - webinar 3: Aan de slag in je buurt
  • De regionale bijeenkomsten worden tussendoor georganiseerd op een plaats in de regio die het best te bereiken is door de deelnemers. Deze is dus afhankelijk van de woonplaatsen van de deelnemers.
 • Persoonlijke tips en tricks voor het gezamenlijk verduurzamen van huizen (bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen, klimaatadaptatie) specifiek voor jullie situatie en wensen.
 • Het bieden van een professionele begeleider die adviseert en ondersteunt bij activiteiten en met het ontwikkelen en uitbouwen van je organisatie/buurgroep, communicatie, activiteiten etc.

Kijk voor meer informatie: www.natuurenmilieugelderland.nl(externe link)

Aanmelden

Aanmelden kan tot 22 maart via Diederik Hoefsmit van Natuur en Milieufederatie Gelderland via d.hoefsmit@natuurenmilieugelderland.nl.

Op Morgen, voor ons klimaat

Op Morgen is een platform waar we onze krachten bundelen voor een beter klimaat. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst voor onze (klein)kinderen. In Bronckhorst zijn al veel mooie initiatieven. Laten we deze verhalen delen en elkaar inspireren om samen in actie te komen voor de toekomst. Op Morgen is voor iedereen die groen, duurzaam en toekomstbestendig denkt en vooral ook doet!

Meer over Op Morgen