Het financieel overzicht kwijt? Trek aan de bel!

Dit is een oud bericht.

Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Misschien heb je moeite om financieel alles onder controle te krijgen of te houden. Om je schulden niet te ver op te laten lopen, is het belangrijk dat je problemen op tijd in beeld zijn. Wist je dat onze sociale teams je kunnen helpen als je financiële problemen hebt? Ook als je denkt in de problemen te komen, kan een gesprek met een medewerker wellicht zinvol zijn.

Henk weet hoe het is om financiële problemen te hebben. “Ik dacht en hoopte lange tijd dat ik er zelf wel uit kon komen. Eerst kreeg ik een betalingsherinnering van de zorgverzekering en dacht ‘dat betaal ik wel als het salaris straks gestort is’. Maar toen kwam ook de mail van de woningcorporatie met het verzoek om per omgaande de achterstallige huur te voldoen. Tot overmaat van ramp viel ook de brief met de jaarlijkse nota van de energieleverancier op de deurmat. Toen raakte ik in paniek en wist het even niet meer.”  

Werken aan een oplossing 

“Gelukkig belde mijn contactpersoon van de woningcorporatie een paar dagen later om te informeren of ik de mail over de huurachterstand wel ontvangen had. Aarzelend gaf ik toe dat ik die wel gelezen had, maar vergeten was te reageren. Toen zij vroeg of ik de huur per direct wilde voldoen, moest ik mijn geldzorgen wel bekennen.” De medewerkster van de woningcorporatie gaf Henk het advies contact op te nemen met de gemeente. “Henk nam contact met ons op en deelde zijn financiële problemen,” zegt sociaal consulent Mike. “Hij vertelde schoorvoetend dat er naast de huurachterstand ook nog andere onbetaalde rekeningen lagen. We zorgden samen voor overzicht. Ook troffen we betalingsregelingen met de schuldeisers. Dat gaf Henk rust. Omdat Henk op tijd aan de bel trok, konden we snel in actie komen. Hij weet ook dat hij altijd met vragen bij ons kan terugkomen.” 

Wil jij hulp van het sociaal team bij het onder controle houden of krijgen van je financiën? Een gesprek is gratis en verplicht je tot niets. Je beslist zelf of je daarna gebruikmaakt van de aangeboden hulp. Kijk voor informatie op www.bronckhorst.nl/sociale-teams of maak een afspraak via tel. (0575) 75 02 50.