Alle (landelijke) maatregelen op een rij

Icon

 • Verdere versoepelingen coronamaatregelen - Update 15 maart

  Logo Rijksoverheid

  De afgelopen weken zijn de coronabesmettingen weer opgelopen. De huidige virusvariant is echter minder ziekmakend en het aantal mensen dat met corona op de IC wordt opgenomen is beperkt. Daarom heeft het kabinet besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen.

 • Adviezen om verspreiding coronavirus te beperken

  We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Maar het coronavirus is er nog wel. Met onderstaande adviezen kunt u besmetting voor uzelf en anderen zo veel mogelijk voorkomen. 

 • Boostercampagne

  Vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant krijgen Nederlanders een boostervaccinatie aangeboden. Een booster kan helpen om de bescherming tegen deze variant te verhogen en verspreiding tegen te gaan. De booster wordt gegeven na 3 maanden na de laatste vaccinatie of doorgemaakte coronabesmetting. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar kunnen geboosterd worden. Voor mensen van 70 jaar en ouder en mensen met een kwetsbare gezondheid geldt dat zij een 2e booster kunnen krijgen. Voor meer informatie over de boostercampagne zie www.coronavaccinatie.nl

 • Bij klachten: blijf thuis en test!

  Sinds 11 april 2022 is het testbeleid veranderd: bij coronaklachten doet u een zelftest, ook als u gevaccineerd bent. Dit geldt ook voor kinderen. Bij een positieve zelftest hoeft u geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. Alleen specifieke doelgroepen kunnen zich bij klachten nog laten testen bij de GGD. Bijvoorbeeld zorgmedewerkers of als u een herstelbewijs voor uw reis nodig heeft. Een afspraak maakt u telefonisch of online.

 • Prikafspraak maken of meer eerst informatie?

  Bent u niet gevaccineerd en wilt u zich laten informeren over de werking van de vaccinaties? Of wilt u op korte termijn een vaccinatie halen? Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Als zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren, kan het virus zich moeilijker verspreiden. Een vaccinatie beschermt niet alleen u zelf maar ook de mensen om u heen. U kunt via de website van de Rijksoverheid een prikafspraak maken. O.a. in Doetinchem, Zutphen en Lichtenvoorde zijn locaties ingericht. #samentegencorona.

 • Coronaregels voor reizen en vakantie

  De coronasituatie in een land is niet langer doorslaggevend voor de kleur van het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s wegen weer mee. Dat maakt reizen naar landen buiten Europa weer mogelijk. Het advies aan reizigers blijft: ga goed voorbereid op reis. Corona is niet weg. Er gelden nog altijd maatregelen in het buitenland. Denk aan testverplichtingen, QR-codes en mondkapjes. Dus lees nog steeds het hele reisadvies op Wijsopreis.nl of in de Reisapp van Buitenlandse zaken: voordat u boekt, vlak voor vertrek en tijdens de reis.

 • Coronaklachten? Aarzel niet, test en neem regels in acht

  Sinds 11 april 2022 is het testbeleid veranderd: bij coronaklachten doet u een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen. Bij een positieve zelftest hoeft u geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. Alleen specifieke doelgroepen kunnen zich bij klachten nog laten testen bij de GGD. Bijvoorbeeld zorgmedewerkers of als u een herstelbewijs voor uw reis nodig heeft. Een afspraak maakt u telefonisch of online.

 • Besmettingscijfers en info over vaccinatiegraad

  Wil u meer weten over de coronacijfers in onze gemeente? De cijfers van heel Nederland inclusief die van Bronckhorst, worden bijgehouden op coronadashboard.rijksoverheid.nl. Ook de informatie over de levering en voorraden van de verschillende vaccins staat op dit dashboard.

 • Meer weten over het vaccineren?

  Inmiddels zijn miljoenen Nederlanders gevaccineerd. Alle informatie over de vaccins, vaccinatiestrategie, priklocaties, de boostercampagne etc. vindt u op www.coronavaccinatie.nl. Om onszelf en uiteindelijk de mensen om ons heen te beschermen tegen corona is vaccineren de belangrijkste stap. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en krijgen we stap voor stap meer vrijheid terug. Vaccineren is gratis en vrijwillig.

Archief