Bel 0800-1202 voor een coronatest of maak online een afspraak - Update 1 december

U bekijkt een pagina uit het archief 26-03-2021

Iedereen met klachten die mogelijk duiden op het coronavirus kan zich laten testen op het virus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Het is belangrijk dat u zich alleen laat testen bij klachten. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Bel het landelijke nummer 0800-1202 of maak online een afspraak voor een test via www.rijksoverheid.nl/coronatest. Veel mensen deden dat al. Aarzelt u ook alstublieft niet!  Sinds 1 december mag u zich ook laten testen als u geen klachten heeft maar in nauw contact bent geweest met iemand die corona heeft als dit in een bron- en contactonderzoek van de GGD naar voren komt of als u een melding in de CoronaMelder App krijgt.

U kunt via dit nummer een afspraak maken voor een test bij de GGD. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. In heel Nederland is het aantal testlocaties van de GGD’en uitgebreid. Is er sprake van een besmetting met het coronavirus dan start de GGD een bron- en contactonderzoek. Het opvolgen van de hygiënemaatregelen en de 1,5 meter afstandsregel door alle Nederlanders blijft van groot belang, naast uitgebreid testen en traceren. 

Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

Voorrang zorg- en onderwijspersoneel

Zorg- en onderwijspersoneel mag zich met voorrang laten testen. Zij kunnen bellen met telefoonnummer 0800-8101.

Wat doet u verder?     

Blijf thuis totdat de uitslag bekend is en zie onderstaande poster. Meer informatie over thuisquarantaine vindt u op de website van de RIjksoverheid.