Kabinet: advies voor reizen - Update 23 maart

Elke reis verhoogt de kans op meer besmettingen of het meenemen van nieuwe varianten van het coronavirus naar Nederland. Daarom is het dringende advies: blijf in Nederland. Ga niet op reis en boek geen reizen die in de periode tot en met 15 mei plaatsvinden.

Gaat u toch naar het buitenland? Doe dat alleen bij ernstige familieomstandigheden of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is. Houdt u zich bij terugkeer naar Nederland aan de test- en quarantaineregels. Alle informatie over reizen en vakantie is door de Rijksoverheid op een rij gezet en kunt u hier bekijken.  

Voor bepaalde groepen reizigers uit landen buiten de EU geldt al sinds maart een inreisverbod. Het kabinet heeft besloten de lijst met uitzonderingen op dit verbod in te korten. Dit betekent dat zakenreizigers, studenten, kennismigranten, professionals uit de culturele en creatieve sector en langeafstandsgeliefden die voor kort verblijf komen Nederland niet meer mogen inreizen.

Meer informatie over reizen en vakantie leest u op de website van de Rijksoverheid.