Bericht van burgemeester Besselink

Beste inwoners, Het coronavirus treft ons allemaal. De afgelopen tijd zijn veel maatregelen getroffen die invloed hebben op onze thuissituaties, op ons werk, op het verenigingsleven en vooral op onze sociale contacten. De maatregelen zijn niet gemakkelijk, maar belangrijk om de verspreiding van het virus te beperken. We moeten nu allemaal improviseren en bijvoorbeeld creatief omgaan met kinderen die niet naar school kunnen. 

Gelukkig leven we in een tijd waarin de digitale ontmoetingswereld voor velen een belangrijk alternatief is geworden om de werkzaamheden en sociale contacten voort te kunnen zetten. Ik vertrouw op uw doorzettingsvermogen en kracht om mooie oplossingen te vinden. Dat gebeurt ook al volop!

Voor mensen die besmet raken, is de situatie het meest ingrijpend. Ook voor mensen in hun directe omgeving als zij in thuisquarantaine moeten. Voor anderen kunnen de maatregelen betekenen dat zij niet naar een kwetsbare naaste kunnen. Voor mensen die zich met man en macht hebben ingezet om een sportevenement of culturele bijeenkomst te organiseren, is het natuurlijk even slikken dat hun activiteit voorlopig niet doorgaat. Hopelijk komt hiervoor later in het jaar wel een moment.

Onze gezondheid staat voorop

Gezondheid is ons grootste goed en we wonen gelukkig in een land met goede zorg. Door ons te houden aan de maatregelen zorgen we allemaal dat we belangrijke steen bijdragen om de situatie te stabiliseren. De ontwikkelingen gaan razendsnel en nieuwe maatregelen zullen nog komen. Volg de berichtgeving via www.rijksoverheid.nl/coronavirus of op radio en tv. Zo blijven we het goede doen.

Kijk om naar een ander 

Ziet u mensen om u heen in een isolement komen door de maatregelen, omdat ze ouder zijn, omdat ze alleen zijn of omdat ze een kwetsbare gezondheid hebben. Kijk wat u kunt doen. Zorg er wel voor dat u de genoemde voorzorgsmaatregelen goed in acht neemt. Als u denkt dat hulp van de gemeente (onze sociale teams) nodig is, laat ons het dan weten via tel. (0575) 75 02 50 of ons contactformulier. Samen staan we sterk in Bronckhorst. 

Voor veel ondernemers in onze gemeente zijn het ook moeilijke tijden en de overheid komt met acties en regelingen om hen te ondersteunen. 

Helden 

Inwoners die in ziekenhuizen, in de zorg en bij brandweer en politie werken en dag en nacht klaar staan voor anderen in deze moeilijke tijden zijn de helden van de samenleving. Laten we met elkaar zorgen dat zij hun werk in deze tijden zo goed mogelijk kunnen doen. Hartelijk dank voor uw inzet om het virus te beperken.

Marianne Besselink
Burgemeester