Wanneer test de GGD op corona? - Update 17 maart

GGD Noord- en Oost-Gelderland volgt voor het testbeleid de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat zij mensen testen uit kwetsbare groepen die meer risico hebben op een ernstig verloop van de ziekte. Het betreft diegenen waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze COVID-19 hebben. Door te testen volgens de richtlijnen zorgt de GGD ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor de mensen die dit het meest nodig hebben.

Bij een besmetting onderzoekt de GGD met wie de besmette persoon contact heeft gehad. Als bekend is met wie de besmette persoon contact heeft gehad, brengen ze deze mensen hiervan op hoogte. De GGD  meldt dat zij mogelijk risico hebben gelopen en zij wijzen hen nog eens extra op het belang van een goede hygiĆ«ne. Ze krijgen het advies thuis te blijven bij klachten. Dit advies geldt momenteel voor alle inwoners met klachten.

Hoeveel mensen in onze regio zijn besmet met het coronavirus?

Vanaf 17 maart geeft de GGD geen dagelijkse update meer van het aantal besmettingen in de regio Noord- en Oost-Gelderland. Door het veranderde testbeleid is de dagelijkse update geen complete weergave van de werkelijke verspreiding van het coronavirus. Het aantal besmettingen dat de GGD constateert geeft ze net zoals eerder door aan het RIVM. Het RIVM maakt daarmee een overzicht voor heel Nederland.