Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar door een storing. Excuses voor het ongemak.

Sluit venster

Hart onder de riem

Icon

 • Aandacht voor elkaar

  6 oktober was de landelijke aftrap van een periode waarin in Nederland wordt stil gestaan bij de gevolgen van de coronacrisis, die ons dagelijks leven flink raakt. We kunnen niet meer gewoon werken, misschien is uw baan zelfs onzeker geworden, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. Veel jongeren hebben geen eindexamen kunnen doen en volgen nog steeds digitaal onderwijs.

 • Gedicht Eva Schuurman Aandacht voor Elkaar - 6 oktober

  Eva Schuurman schreef een gedicht voor gemeente Bronckhorst om invulling te geven aan de landelijke campagne Aandacht voor Elkaar.

 • Bericht van de burgemeester - 5 oktober

  Beste Bronckhorster, Ondanks dat ook de besmettingen in Bronckhorst stijgen, gaat het nog best goed in onze gemeente. Maar toch kwam op 28 september slecht nieuws… Het aantal corona-besmettingen in ons land is enorm gestegen.

 • Met elkaar tegen corona - 21 september

  De besmettingen nemen flink toe. Ook in onze regio. Om dat tegen te gaan is weer een aantal extra maatregelen aangekondigd in delen van ons land. Wethouder Evert Blaauw van volksgezondheid: “Natuurlijk hebben we allemaal wel het gevoel dat we onze vrijheid en sociale contacten zoals we die gewend waren missen. Maar in de landelijke corona-cijfers zien we de grote noodzaak van de regels helaas nog steeds. Ook in Bronckhorst, het virus stopt niet bij onze gemeentegrens. 

 • Bericht van de burgemeester - 7 september

  Beste inwoners, “De zomervakantie zit er op. Ik hoop dat u een goede zomer heeft gehad. Ook al was het anders dan anders. De normaal goed gevulde evenementenkalender in Bronckhorst bleef leeg. Geen kermissen, geen Vive la France, geen Høkersweekend om maar wat te noemen, want voorzichtigheid bleef vereist. Ik ben met mijn gezin wel even op vakantie geweest. We hebben genoten op een camping in eigen land van een mooie omgeving en mooi weer.

 • Bericht van de burgemeester - 6 juli

  Beste Bronckhorsters, “De zomer is begonnen met al een aantal hele mooie dagen. We gaan weer naar buiten, bezoeken familie, winkelen, sporten en gaan wat drinken op het terras. Nog even en de meesten van ons hebben vakantie. Het lijkt allemaal weer redelijk normaal. Maar toch is dat nog niet helemaal zo. Corona is nog niet weg en 1,5 meter afstand houden is daarom nog steeds de norm.

 • Bericht van de burgemeester - 22 mei

  Beste inwoners, Met velen van u bekeek ik 19 mei de persconferentie van minister-president Rutte. De eerder aangekondigde versoepelingen per 1 juni gaan door en bieden soms zelfs nog iets meer mogelijkheden dan verwacht! Dat is fijn. Hij gaf aan dat we het met elkaar hebben verdiend. En zo is het! Door ons aan de regels te houden (en die waren soms best zwaar) hebben we het aantal besmettingen naar beneden gekregen.

 • Verrassing voor scholen en kinderopvang – 11 mei

  Op 11 mei gingen de basisscholen en kinderopvanglocaties in heel het land weer open. Zo ook in Bronckhorst. Dat vroeg van alle betrokkenen grote inspanningen. Daarvoor hebben we als gemeente erg veel waardering en bewondering. Om al het onderwijs- en kinderopvangpersoneel hartelijk te bedanken voor de heropening en veel plezier en succes te wensen, bracht een groep gemeentemedewerkers onder leiding van wethouder Paul Hofman overal een lekkere taart langs. We hebben vernomen dat er heerlijk van gesmuld is.

 • Bericht van college van b en w - 10 mei

  Beste inwoners, “Eerder dan verwacht hield minister president Rutte afgelopen week weer een persconferentie. Hij kondigde aan dat het aantal mensen met corona zodanig afneemt dat we stap voor stap de coronamaatregelen in ons land kunnen versoepelen. Hij stelde daarbij wel duidelijk dat versoepeling geldt zolang het virus beheersbaar blijft. Voor velen van ons was dit goed nieuws. We krijgen weer wat meer bewegingsvrijheid! Het naleven van de regels (1,5 meter afstand, handen wassen, zoveel mogelijk thuiswerken etc.) blijft echter van groot belang.

 • Bericht van de burgemeester - 25 april

  Beste inwoners, Hoe gaat het met u? En uw naasten? Ik hoop van harte dat het u goed gaat. Gelukkig geldt dat voor de meeste Bronckhorsters. Maar er zijn inwoners die in deze tijd een naaste hebben die ziek is of iemand in hun omgeving verloren zijn. Mijn gedachten zijn bij u en ik wens u veel sterkte. 

 • Wat lekkers voor bewoners en medewerkers verzorgings- en verpleeghuizen - 8 april

  Verpleeg- en verzorgingshuizen zijn gesloten voor bezoekers en we weten nog niet voor hoe lang. Het is een verstandig besluit, maar wel een besluit met verdrietige consequenties. Familie, vrienden en naasten kunnen niet op bezoek komen. En dat in een moeilijke tijd waarin we juist het liefst wél bij elkaar zijn. Daarom brengt wethouder Blaauw, namens burgemeester en wethouders, op 8 en 9 april 2020 een lekkere attentie langs bij alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Bronckhorst. Om hen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat wij aan hen denken! Samen Goed Gaon!

 • Bericht van de gemeenteraad - 7 april

  Beste inwoners van Bronckhorst, Nu de hele wereld getroffen wordt door het coronavirus willen wij als gezamenlijke politieke partijen u een hart onder de riem steken. Wij realiseren ons dat wij niet veel voor u kunnen doen, nu het virus ons allen treft. Maar weet dat onze gedachten bij u zijn. Wij willen een boodschap uitzenden dat ons allen bindt. Vanuit onze verantwoordelijkheid dat wij u samen als één gemeenteraad vertegenwoordigen. Verschillen die er zijn doen er even niet toe.

 • Bericht van college van b en w - 7 april

  Beste inwoners, “De eerste drie weken met verstrekkende coronamaatregelen zitten er op. Door het grote aantal besmettingen en overlijdens in Nederland, zagen we al aankomen dat de maatregelen voortgezet zouden moeten worden. Nu geldt de datum 28 april. Wederom een zeer ingrijpend besluit. Maar het is nodig. Nederland heeft te maken met de grootste crisis buiten oorlogstijd. Het treft ons allemaal en alleen samen dringen we het coronavirus terug.

 • Bericht van jeugdburgemeester Kjeld - 30 maart

  Ook de jeugdburgemeester van Bronckhorst moet thuis blijven. Dat is soms best saai. Daarom heeft hij wat tips voor jullie.

Archief