Hart onder de riem

Icon

 • Bericht van burgemeester - 28 februari

  Beste inwoners, “Op 25 februari was het zo ver. Bijna alle beperkingen die we kenden vanwege het coronavirus lieten we achter ons. We hebben weer de mogelijkheid om ons vrij te bewegen en mensen te ontmoeten waar we maar willen. Dat is voor velen van u ontzettend fijn. Terug naar normaal. Wat waren we daaraan toe. Maar er zijn ook inwoners voor wie het nog een moeilijke tijd blijft.

 • Bericht van burgemeester - 24 januari

  Beste inwoner, Tijdens de nieuwjaarsreceptie ging ik er ook al op in: we staan aan het begin van een nieuw jaar met nieuwe kansen. Helaas nog steeds met corona. Het lijkt erop dat we er mee moeten leren leven. Maar hopelijk kunnen we de maatregelen de komende tijd steeds meer achter ons laten, zodat we weer op kunnen pakken waar we zo van houden.

 • Een hart onder de riem

  De huidige lockdown heeft impact op ons allemaal. Maar met name ook op horecaondernemers, winkeliers van niet-essentiële winkels en scholen die plotseling moesten sluiten. Voor zorgcentra blijven het zware tijden door de onzekerheid en risico’s rond de omikronvariant.

 • Bericht van burgemeester - 27 december

  Beste inwoners, “Ik ben er trots op dat u probeert ook in deze tijd, die wederom anders is dan normaal, de schouders er onder te zetten en zo goed mogelijk om te gaan met de situatie. Hopelijk wordt 2022 een jaar waarin corona een minder grote rol gaat spelen.

 • Paginagrote kerstpagina in Contact

  In het Contact van 22 december staat een paginagrote advertentie van het college van burgmeester en wethouders, de gemeenteraad en medewerkers van de gemeente om u als inwoner een hart onder de riem steken in deze tijd en een goed en gezond 2022 te wensen waarin corona hopelijk een minder grote rol speelt. Ook is er een speciaal gedicht van dichter des Achterhoeks Eva Schuurman te lezen.

 • Bericht van de burgemeester - 15 november

  Beste inwoners, "Wat was het fijn de afgelopen maanden, veel kermissen, festiviteiten en ontmoetingen konden weer doorgaan. Natuurlijk nog met de nodige maatregelen, maar we konden elkaar weer ontmoeten, samen sporten, samen feestvieren, samen leuke dingen doen. Wat waren we daaraan toe en wat hebben we dat gemist. Zo graag had ik u nu in een enthousiaste brief laten weten dat we het coronavirus en alle beperkingen helemaal achter ons kunnen laten, zoals het kabinet hoopte in de zomer.

 • Bericht van de burgemeester - 24 mei

  Beste inwoners, "Waar iedereen al lang naar uitkijkt, wordt steeds meer werkelijkheid. Er zijn steeds meer versoepelingen en als de besmettingscijfers het toelaten en veel mensen gevaccineerd zijn, gaan we langzaam terug naar ons oude leven. Dat is een mooi vooruitzicht! Vooral nu het lekkerder weer wordt om eropuit te gaan. Gewoon weer op een terras kunnen zitten voor een kopje koffie, lunch, borrel of etentje dat leek heel normaal, maar wat genieten we er nu van! Met afstand nog en met minder mensen dan we misschien het liefst zouden willen, maar het kan weer.

 • Bericht van de burgemeester - 8 maart

  Beste inwoners, “Eén jaar corona, dat is toch een moment om even bij stil te staan. U weet het vast ook nog goed: begin maart 2020 was de eerste patiënt in onze gemeente. Het was ook de eerste patiënt in onze veiligheidsregio. Opeens was het coronavirus heel dichtbij. Een virus dat we toen vooral van beelden kenden uit China en Italië. We wisten dat het ook hier gevolgen zou gaan hebben, maar dat de impact zo groot zou zijn en nog steeds is op ons dagelijks leven, konden we ons toen niet voorstellen.

 • Opbloeien – 9 februari

  Na een lange periode van sluiting mochten op 8 februari de basisscholen weer open. Wel moeten de contacten zoveel mogelijk beperkt worden om verspreiding van het virus te voorkomen, daarvoor zijn er regels. Maar wat waren de scholen blij dat ze de kinderen weer mochten begroeten en wat hebben de leerkrachten een werk verzet om wekenlang thuisonderwijs te geven en vervolgens in een paar dagen tijd de opening mogelijk te maken met de regels in acht. Daarvoor stuurden we hen een klein gebaar. Hopelijk kunnen ze straks genieten van een vrolijk bloemenpalet.

 • Bericht van de burgemeester - 18 januari

  Beste inwoners, “Vorige week kwam er vanuit het kabinet weer een moeilijke boodschap. De strenge lockdown die we sinds half december hebben, is verlengd tot 9 februari. De besmettingen zijn nog niet onder controle. In Bronckhorst waren er in de week van 11 januari  t/m 17 januari 91 coronabesmettingen. De week ervoor waren dat er 108. Hoewel er sprake is van een lichte daling, is het helaas nog veel te veel. Zeker met de uitbraak van de Engelse variant zijn er grote zorgen.

 • Kaart in de bus

  Om u een hart onder de riem te steken in de decembermaand, die met de strengste coronamaatregelen tot nu toe zo anders verliep dan we gewend zijn, stuurden we u namens het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en alle medewerkers van de gemeente een kerstkaart. We wensen u hiermee natuurlijk ook een goed en gezond 2021.

 • Bericht van de burgemeester - 11 december

  Beste inwoners, “Net zoals in de rest van Nederland stijgt ook in Bronckhorst het aantal coronabesmettingen teveel (week 48: 50, week 49: 102 en week 50: 131). De cijfers in ons land zijn zeer zorgwekkend.

 • Bericht van de burgemeester - 6 november

  Beste inwoners, “Helaas beheerst corona nog steeds ons leven. Ook in Bronckhorst waren er afgelopen weken veel besmettingen. De landelijke maatregelen zijn op 3 november 2020 aangescherpt, omdat de besmettingen omlaag moeten. Hoe moeilijk het ook is en ook al bent u het er misschien niet altijd mee eens, het zijn de regels. Het is van groot belang dat we ons eraan houden. Jong en oud(er).

 • Oproep van de burgemeester – 24 oktober

  Beste inwoners, Vorige week waren er in Bronckhorst ca 200 coronabesmettingen, de week daarvoor ruim 100 en in de week van 5 t/m 11 oktober 45. Het aantal is dus steeds verdubbeld en dat is zeer zorgelijk! Bronckhorst heeft daarmee procentueel (als we kijken naar het aantal inwoners) zelfs de meeste besmettingen van onze veiligheidsregio. Hieronder vallen 22 gemeenten inclusief Doetinchem en Apeldoorn.

 • Aandacht voor elkaar

  6 oktober was de landelijke aftrap van een periode waarin in Nederland wordt stil gestaan bij de gevolgen van de coronacrisis, die ons dagelijks leven flink raakt. We kunnen niet meer gewoon werken, misschien is uw baan zelfs onzeker geworden, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. Veel jongeren hebben geen eindexamen kunnen doen en volgen nog steeds digitaal onderwijs.

 • Gedicht Eva Schuurman Aandacht voor Elkaar - 6 oktober

  Eva Schuurman schreef een gedicht voor gemeente Bronckhorst om invulling te geven aan de landelijke campagne Aandacht voor Elkaar.

 • Bericht van de burgemeester - 5 oktober

  Beste Bronckhorster, Ondanks dat ook de besmettingen in Bronckhorst stijgen, gaat het nog best goed in onze gemeente. Maar toch kwam op 28 september slecht nieuws… Het aantal corona-besmettingen in ons land is enorm gestegen.

 • Met elkaar tegen corona - 21 september

  De besmettingen nemen flink toe. Ook in onze regio. Om dat tegen te gaan is weer een aantal extra maatregelen aangekondigd in delen van ons land. Wethouder Evert Blaauw van volksgezondheid: “Natuurlijk hebben we allemaal wel het gevoel dat we onze vrijheid en sociale contacten zoals we die gewend waren missen. Maar in de landelijke corona-cijfers zien we de grote noodzaak van de regels helaas nog steeds. Ook in Bronckhorst, het virus stopt niet bij onze gemeentegrens. 

 • Bericht van de burgemeester - 7 september

  Beste inwoners, “De zomervakantie zit er op. Ik hoop dat u een goede zomer heeft gehad. Ook al was het anders dan anders. De normaal goed gevulde evenementenkalender in Bronckhorst bleef leeg. Geen kermissen, geen Vive la France, geen Høkersweekend om maar wat te noemen, want voorzichtigheid bleef vereist. Ik ben met mijn gezin wel even op vakantie geweest. We hebben genoten op een camping in eigen land van een mooie omgeving en mooi weer.

 • Bericht van de burgemeester - 6 juli

  Beste Bronckhorsters, “De zomer is begonnen met al een aantal hele mooie dagen. We gaan weer naar buiten, bezoeken familie, winkelen, sporten en gaan wat drinken op het terras. Nog even en de meesten van ons hebben vakantie. Het lijkt allemaal weer redelijk normaal. Maar toch is dat nog niet helemaal zo. Corona is nog niet weg en 1,5 meter afstand houden is daarom nog steeds de norm.

 • Bericht van de burgemeester - 22 mei

  Beste inwoners, Met velen van u bekeek ik 19 mei de persconferentie van minister-president Rutte. De eerder aangekondigde versoepelingen per 1 juni gaan door en bieden soms zelfs nog iets meer mogelijkheden dan verwacht! Dat is fijn. Hij gaf aan dat we het met elkaar hebben verdiend. En zo is het! Door ons aan de regels te houden (en die waren soms best zwaar) hebben we het aantal besmettingen naar beneden gekregen.

 • Verrassing voor scholen en kinderopvang – 11 mei

  Op 11 mei gingen de basisscholen en kinderopvanglocaties in heel het land weer open. Zo ook in Bronckhorst. Dat vroeg van alle betrokkenen grote inspanningen. Daarvoor hebben we als gemeente erg veel waardering en bewondering. Om al het onderwijs- en kinderopvangpersoneel hartelijk te bedanken voor de heropening en veel plezier en succes te wensen, bracht een groep gemeentemedewerkers onder leiding van wethouder Paul Hofman overal een lekkere taart langs. We hebben vernomen dat er heerlijk van gesmuld is.

 • Bericht van college van b en w - 10 mei

  Beste inwoners, “Eerder dan verwacht hield minister president Rutte afgelopen week weer een persconferentie. Hij kondigde aan dat het aantal mensen met corona zodanig afneemt dat we stap voor stap de coronamaatregelen in ons land kunnen versoepelen. Hij stelde daarbij wel duidelijk dat versoepeling geldt zolang het virus beheersbaar blijft. Voor velen van ons was dit goed nieuws. We krijgen weer wat meer bewegingsvrijheid! Het naleven van de regels (1,5 meter afstand, handen wassen, zoveel mogelijk thuiswerken etc.) blijft echter van groot belang.

 • Bericht van de burgemeester - 25 april

  Beste inwoners, Hoe gaat het met u? En uw naasten? Ik hoop van harte dat het u goed gaat. Gelukkig geldt dat voor de meeste Bronckhorsters. Maar er zijn inwoners die in deze tijd een naaste hebben die ziek is of iemand in hun omgeving verloren zijn. Mijn gedachten zijn bij u en ik wens u veel sterkte. 

 • Wat lekkers voor bewoners en medewerkers verzorgings- en verpleeghuizen - 8 april

  Verpleeg- en verzorgingshuizen zijn gesloten voor bezoekers en we weten nog niet voor hoe lang. Het is een verstandig besluit, maar wel een besluit met verdrietige consequenties. Familie, vrienden en naasten kunnen niet op bezoek komen. En dat in een moeilijke tijd waarin we juist het liefst wél bij elkaar zijn. Daarom brengt wethouder Blaauw, namens burgemeester en wethouders, op 8 en 9 april 2020 een lekkere attentie langs bij alle verpleeg- en verzorgingshuizen in Bronckhorst. Om hen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat wij aan hen denken! Samen Goed Gaon!

 • Bericht van de gemeenteraad - 7 april

  Beste inwoners van Bronckhorst, Nu de hele wereld getroffen wordt door het coronavirus willen wij als gezamenlijke politieke partijen u een hart onder de riem steken. Wij realiseren ons dat wij niet veel voor u kunnen doen, nu het virus ons allen treft. Maar weet dat onze gedachten bij u zijn. Wij willen een boodschap uitzenden dat ons allen bindt. Vanuit onze verantwoordelijkheid dat wij u samen als één gemeenteraad vertegenwoordigen. Verschillen die er zijn doen er even niet toe.

 • Bericht van college van b en w - 7 april

  Beste inwoners, “De eerste drie weken met verstrekkende coronamaatregelen zitten er op. Door het grote aantal besmettingen en overlijdens in Nederland, zagen we al aankomen dat de maatregelen voortgezet zouden moeten worden. Nu geldt de datum 28 april. Wederom een zeer ingrijpend besluit. Maar het is nodig. Nederland heeft te maken met de grootste crisis buiten oorlogstijd. Het treft ons allemaal en alleen samen dringen we het coronavirus terug.

 • Bericht van jeugdburgemeester Kjeld - 30 maart

  Ook de jeugdburgemeester van Bronckhorst moet thuis blijven. Dat is soms best saai. Daarom heeft hij wat tips voor jullie.

Archief