Bericht van burgemeester - 24 januari

Beste inwoner, Tijdens de nieuwjaarsreceptie ging ik er ook al op in: we staan aan het begin van een nieuw jaar met nieuwe kansen. Helaas nog steeds met corona. Het lijkt erop dat we er mee moeten leren leven. Maar hopelijk kunnen we de maatregelen de komende tijd steeds meer achter ons laten, zodat we weer op kunnen pakken waar we zo van houden.

Elkaar ontmoeten, een feestje, samen een mooie wedstrijd kijken, een activiteit organiseren, uit eten gaan, naar een buurtfeest of de kermis.

Half januari mochten niet-essentiële winkels weer open en ook de binnen- en buitensportlocaties, onder voorwaarden. Wat is het fijn om weer even één van onze mooie winkels in te lopen en bij de sportclub te zijn en met vrienden te sporten. Het kabinet gaf ook aan te bekijken wat op korte termijn mogelijk is voor onder andere de horeca. De besmettingscijfers zijn nog wel schrikbarend hoog. De omikronvariant en hoge vaccinatiegraad lijken de IC zorg echter wat minder onder druk te zetten. De zorg in onze wijken en buurten kan overigens wel meer onder druk komen omdat mensen in quarantaine moeten of ziek zijn.

We zien dat het voor de één moeilijker is de maatregelen op te volgen dan voor een ander. Ik vraag u toch vol te houden, want over de ontwikkeling van het virus en de varianten is nog veel onzeker. Ik ben er trots op hoe Bronckhorsters zich erdoorheen slaan. En voor wie hulp nodig heeft of een luisterend oor: verschillende organisaties staan graag voor u klaar, zoals onze sociale teams. Kijk eens op www.bronckhorst.nl/coronavirus voor meer informatie.

Op het moment dat ik deze brief schrijf zijn de horeca, culturele en evenementen sector nog gesloten. Maar het lijkt erop dat de persconferentie van deze week voor hen perspectief biedt. Zij willen niets liever dan hun deuren openen en u weer ontvangen. En ook wij willen natuurlijk zo snel mogelijk weer met elkaar een terras pakken, uit eten of een feest organiseren in een horecagelegenheid. Half januari was er in verschillende gemeenten een actie, waarbij horecaondernemers hun deuren openden om aandacht te vragen voor hun situatie. In Bronckhorst deden zij dat niet. Ik waardeer het zeer dat zij zich aan de maatregelen hielden, ondanks dat zij het erg zwaar hebben en dat de beperkingen grote invloed hebben op hun ondernemerschap. Wij vragen samen met andere gemeenten nadrukkelijk aandacht bij het kabinet voor de situatie van de horeca, culturele en evenementensector door ruimte te geven of financiële compensatie.

Koop lokaal

Draagt u uw steentje bij door de ondernemers in Bronckhorst te steunen waar dat kan, door lokaal te winkelen, af te halen en hopelijk snel weer door een etentje in uw favoriete horecagelegenheid. 

Samen Goed Gaon #kooplokaal #houd moed” 

Met vriendelijke groet,

Marianne Besselink

Burgemeester