Bericht van burgemeester - 28 februari

Beste inwoners, “Op 25 februari was het zo ver. Bijna alle beperkingen die we kenden vanwege het coronavirus lieten we achter ons. We hebben weer de mogelijkheid om ons vrij te bewegen en mensen te ontmoeten waar we maar willen. Dat is voor velen van u ontzettend fijn. Terug naar normaal. Wat waren we daaraan toe. Maar er zijn ook inwoners voor wie het nog een moeilijke tijd blijft.

Het virus is immers niet weg. Zij blijven graag voorzichtig, dragen wellicht een mondkapje en houden de 1,5 m afstand aan voor hun veiligheid of de veiligheid van kwetsbare familieleden of vrienden. Daarom vraag ik u ook nog oplettend te blijven en begripvol naar elkaar. Er gelden nog steeds gezondheidsadviezen en het is verstandig deze te volgen. In Nederland maar ook in Bronckhorst zijn nog veel mensen met corona besmet. Gelukkig zijn de ziekenhuisopnames wel stabiel. We zijn beter bestand tegen het virus door de vaccinaties, boosters en onze natuurlijke afweer omdat velen van ons hersteld zijn van het virus.

Naoberschap

De afgelopen twee jaar heeft u het naoberschap, wat ons samen bindt en waar we bekend om staan, op een prachtige manier laten zien. Anders dan anders natuurlijk, maar zo ontzettend waardevol. Door een bloemetje, brief of kaartje te sturen, een boodschap voor een ander te doen of de hond van de buurvrouw uit te laten. Door lokaal te kopen, uw bedrijf coronaproof in richten en uw medewerkers het vertrouwen te geven thuis te werken waar dat kon. Door de activiteiten van uw vereniging anders in te richten en uw vereniging te blijven steunen, ook toen u een tijd niet kon sporten of muziek maken. Door de regels van de overheid na te leven. Etc.

Ik ben trots op u en de Bronckhorster samenleving. Ik hoop dat dit mijn laatste brief aan u is over de coronasituatie en -maatregelen. Corona blijft onder ons is de verwachting, maar we hopen dat het iets is waar we mee leren leven zonder grote impact op ons allen. 

Samen Goed Gaon. Ik kijk er naar uit u weer te ontmoeten bij een activiteit in uw dorp!”

Met vriendelijke groet,

Marianne Besselink

Burgemeester