Bericht van college van b en w - 7 april

Beste inwoners, “De eerste drie weken met verstrekkende coronamaatregelen zitten er op. Door het grote aantal besmettingen en overlijdens in Nederland, zagen we al aankomen dat de maatregelen voortgezet zouden moeten worden. Nu geldt de datum 28 april. Wederom een zeer ingrijpend besluit. Maar het is nodig. Nederland heeft te maken met de grootste crisis buiten oorlogstijd. Het treft ons allemaal en alleen samen dringen we het coronavirus terug.

Ons gewone leven

Ons leven is enorm veranderd. Velen werken vanuit huis of hebben hun werk moeten stoppen. Naar de sport- of muziekvereniging gaan, kan even niet. De kinderen missen school en hun vriendjes. Een buurtfeest is afgezegd. Datzelfde geldt voor een bezoek aan opa en oma, een etentje met vrienden of een verjaardag. Dat is lastig en soms pijnlijk. Maar het is tijdelijk. Samen moeten we nu even doorbijten en -heel belangrijk- geen risico’s nemen. Want het werkt! In onze omgeving zijn weinig besmettingen. Dat is een mooie motivatie om het vol te houden. We willen elkaar immers niet in gevaar brengen. Door elkaar even niet te zien, zorgen we voor elkaar.

Wellicht wilde u er tussenuit met Pasen of in de meivakantie. Dat kan niet. Het is crisistijd, geen vakantietijd. Blijf zoveel mogelijk thuis. Afgelopen weekend deed u dat heel goed, compliment! De tijd dat we weer kunnen genieten van  gezellige uitjes komt terug. Onze gezondheid is nu het allerbelangrijkste.

Blijf naar elkaar omkijken

Misschien bent u bang dat een geliefde iets overkomt. Of heeft u te maken met corona en maakt u zich zorgen of er voldoende zorg gegeven kan worden. We zien dat er met man en macht wordt gewerkt om de zorg die nodig is te verlenen. Dat verdient diep respect. In Bronckhorst zien we dat veel mensen naar elkaar omkijken. Ook in deze tijden laat u naoberschap zien! Blijf dat doen! Heb aandacht voor een alleenstaande buur, ouderen, maar ook kwetsbare kinderen in uw omgeving voor wie het niet zo gemakkelijk is om de hele dag thuis te zijn of digitaal onderwijs te volgen. Wij ondersteunen deze mensen graag. Onze collega’s van de sociale teams staan voor hen klaar waar nodig. U kunt hen bereiken via tel. (0575) 75 02 50 of stuur een mailtje naar info@bronckhorst.nl. Aarzel niet. Hoe sneller hulp op gang komt, hoe beter het is.

Stil op straat

Als wij even een ommetje maken in de buurt zien wij dat u zich goed aan de regels houdt. U blijft zoveel mogelijk thuis en waar u naar buiten gaat en bekenden tegenkomt, denkt u aan de 1,5m. afstand. Het is nu dus stil in Bronckhorst. Een vreemd  beeld in onze normaal zo levendige dorpen. Maar wij zijn er trots op, want daarmee laat u uw verantwoordelijkheidsgevoel voor elkaar zien.

Financiële ondersteuning is mogelijk

Dit is ook een tijd dat u zich misschien zorgen maakt over uw financiële situatie. Omdat u zelfstandig ondernemer bent en uw bedrijf in zwaar weer ziet komen. Of omdat u bang bent dat uw inkomen daalt of u uw werk verliest. Misschien denkt u dat uw sport- of muziekvereniging met tekorten te maken krijgt. Daarvoor zijn ondersteuningsmogelijkheden. Ik hoop van harte dat deze u helpen. Elders op deze gemeentepagina’s vindt u daarover meer informatie en onze website passen we steeds aan met de meest actuele informatie.

Samen goed gaon.”

Met vriendelijke groet,
 

Marianne Besselink, Evert Blaauw, Willem Buunk, Paul Hofman en Bart Drewes

College van burgemeester en wethouders Bronckhorst