Bericht van de burgemeester - 22 mei

Beste inwoners, Met velen van u bekeek ik 19 mei de persconferentie van minister-president Rutte. De eerder aangekondigde versoepelingen per 1 juni gaan door en bieden soms zelfs nog iets meer mogelijkheden dan verwacht! Dat is fijn. Hij gaf aan dat we het met elkaar hebben verdiend. En zo is het! Door ons aan de regels te houden (en die waren soms best zwaar) hebben we het aantal besmettingen naar beneden gekregen.


Oproep aan de jeugd

Mooi dat de lagere scholen vanaf 8 juni weer voor alle kinderen tegelijk open mogen, en de middelbare schooljeugd vanaf juni gedeeltelijk kan opstarten. Premier Rutte vroeg daarop aan jongeren om de overheid te laten weten welke ideeën zij hebben over hoe we ons land de komende tijd gaan inrichten. Een mooie oproep. Wij bekijken samen met Kjeld, onze jeugdburgemeester, hoe we hieraan in Bronckhorst tegemoet kunnen komen. Voor de jeugd was de afgelopen tijd best lastig. Jullie hebben je fantastisch aan de regels gehouden. Dat viel heus niet altijd mee, want natuurlijk wilden jullie het liefst je vrienden zien, samen sporten, chillen en de wereld ontdekken. Dat kon even niet. Binnenkort kan het wel weer, mét een aantal regels zoals 1,5m afstand houden van elkaar. Dat moet lukken toch? 

Ook voor verpleeghuizen komt er een versoepeling in de bezoekmogelijkheid. Heel fijn dat u weer een familielid op bezoek kunt krijgen! Maar niet alles kan tegelijk en dat heeft gevolgen voor bepaalde beroepsgroepen. Voor hen worden compensatiemogelijkheden bekeken. Voor andere beroepsgroepen, zoals de horeca, is het startsein definitief. Zij mogen op 1 juni met inachtneming van belangrijke voorwaarden hun bedrijf openen en wij horen dat veel gasten graag weer komen eten!

Vragen? Neem contact met ons op

De cijfers laten zien dat corona zich op dit moment minder hard verspreid. Hopelijk kan het zo toch een mooie zomer worden. Heeft u vragen of zorgen naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen? Kijk dan op onze speciale webpagina 'Informatie over het coronavirus'. Als u daar het antwoord niet vindt, aarzel dan niet om ons te bellen. Wellicht weten we het antwoord niet meteen, want sommige maatregelen vragen nadere uitwerking. Maar wij komen er dan bij u op terug.

Samen Goed Gaon!

Met vriendelijke groet,

Marianne Besselink
Burgemeester