Bericht van de burgemeester - 6 juli

Beste Bronckhorsters, “De zomer is begonnen met al een aantal hele mooie dagen. We gaan weer naar buiten, bezoeken familie, winkelen, sporten en gaan wat drinken op het terras. Nog even en de meesten van ons hebben vakantie. Het lijkt allemaal weer redelijk normaal. Maar toch is dat nog niet helemaal zo. Corona is nog niet weg en 1,5 meter afstand houden is daarom nog steeds de norm.

Want één ding heeft de coronacrisis ons erg duidelijk gemaakt: onze gezondheid staat voorop. En de grotere vrijheid die we nu hebben, hebben we met elkaar verdiend. Maar we moeten ook met elkaar zorgen dat we ons verantwoordelijk blijven gedragen om een nieuwe uitbraak te voorkomen, want dat willen we allemaal! Niet alleen voor onszelf maar ook voor onze familie en vrienden, voor onze werkgevers en economie, voor onze verenigingen en onze cultuursector.

Terugblik

We blikken nu langzaam meer terug op de pandemie en evalueren. Ruim drie maanden hield corona ons in zijn greep en veranderde ons leven enorm. We gingen in een intelligente lock-down. Scholen, winkels, restaurants, openbaar vervoer en musea sloten. Het was stil op straat. We werkten thuis, behalve onze helden in onder andere de zorg. Die kwamen handen en voeten te kort in ziekenhuizen en zorginstellingen. Dat we niet meer op bezoek mochten bij onze ouders in verpleeghuizen deed ons veel. Sommigen hebben verdriet gehad omdat de ziekte hen of familieleden heeft getroffen, voor anderen zijn de economische gevolgen zwaar. Tegelijkertijd zagen we prachtig naoberschap in Bronckhorst. Samen deden we veel voor elkaar. U hielp ouderen, u deed boodschappen voor een ander, vooral in de buurt om lokale ondernemers te ondersteunen, u naaide mondkapjes, u bedacht nieuwe businessmodellen om toch inkomsten te hebben, u maakte muziek voor de deur van het verpleeghuis, u begeleidde thuis uw kinderen met hun schoolwerk. Geweldig! Daar ben ik trots op. De coronacrisis heeft een enorme invloed gehad op ons allemaal.

Tijd voor ontspanning

Na deze hectische maanden is nu het moment van meer ontspanning en weer tijd voor elkaar aangebroken. U heeft het verdiend. Wellicht gaat u op vakantie of viert u thuis in ons prachtige Bronckhorst en de heerlijke Achterhoek vakantie? Dat laatste is zeker ook de moeite waard: onze streek kent zulke mooie plekjes!  Ik wens u een mooie zomer, geniet van uw familie en vrienden, van het mooie weer en de omgeving waar u bent. Maar bovenal: blijf gezond! Als u me ziet, spreek me dan gerust aan. Ik hoor graag hoe het met u gaat, wat uw zorgen zijn, maar ook wat u plezier geeft in deze zomerweken.

Samen Goed Gaon.”

Hartelijke groet,

Marianne Besselink
Burgemeester