Hulp en mooie sociale initiatieven

Icon

 • Samen is leuker

  Door corona zien we dat eenzaamheid toeneemt. Bij jong en ouder. Ook in Bronckhorst, waar we over het algemeen goed omkijken naar elkaar. Bijvoorbeeld u bent alleen en u werkt thuis of u kunt niet werken omdat uw werkplek op dit moment dicht is. Of u bent ouder en bent uw partner verloren of je bent jong en mist je schoolvrienden erg. Dit zijn maar enkele situaties waarbij het helemaal niet gek is dat u zich soms alleen voelt. En u bent ook zeker niet de enige.

 • Jongeren Hulp Online

  Ook als jongere kan het een uitdaging zijn om in deze coronatijd mentaal gezond te blijven. Ben je jong en voel je je gespannen, angstig of somber? Maak je je zorgen over school, familie of werk? Ben je eenzaam of verdrietig? Zit je met vragen over je liefdesleven of relatie? Hoe groot of klein je probleem ook is, bij Jongeren Hulp Online vind je snel, anoniem en gratis hulp.

 • In quarantaine en hulp nodig? Neem contact op met het Sociaal Team

  Zit u vanwege corona thuis in quarantaine en heeft u geen mensen in uw omgeving om op terug te vallen? Dan kan het lastig zijn om de dagelijkse dingen te organiseren. Omdat u binnen moet blijven, kunt u bijvoorbeeld geen boodschappen halen of de hond uitlaten. Neem in dat geval contact op met het Sociaal Team van de gemeente.

 • Somber of gespannen door corona?

  Het overkomt velen van ons dat we soms of vaker somber of gespannen zijn door het coronavirus. Het maakt daarvoor niet uit of je jong of ouder bent. Aarzel niet en praat er samen over met mensen in uw omgeving. Of bel een hulplijn om te praten over uw gevoelens.

 • Discriminatie in coronatijd

  We zien in deze coronatijd veel voorbeelden van solidariteit en hulpvaardigheid. Tegelijkertijd doen zich vanwege corona helaas ook gevallen en gevoelens van racisme en discriminatie voor.

 • Gratis mondkapjes voor mensen met laag inkomen

  De gemeente heeft in november 1.000 herbruikbare mondkapjes gestuurd naar mensen met een laag inkomen. Eén van de maatregelen van het kabinet in de bestrijding van het coronavirus is de verplichting om een mondkapje te dragen in openbare ruimten. Dat geldt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Voor mensen die leven van de bijstand betekent het kopen van mondkapjes een extra uitgave uit het vaak toch al krappe budget.

 • Corona woordenlijst

  In de berichten over het coronavirus worden veel nieuwe en soms moeilijke woorden gebruikt. Het kan daardoor lastig zijn de informatie goed te begrijpen. Op de website van Pharos vind u een corona woordenlijst en meer begrijpelijke informatie over het virus

 • Wat als de spanningen thuis oplopen?

  Door de coronamaatregelen kunnen de spanningen thuis oplopen. Maakt u zich zorgen om iemand? Kijk wat u in zo’n situatie kunt doen. Heeft u zelf te maken met huiselijk geweld? Bekijk aan wie u advies of hulp kunt vragen over kindermishandelingpartnermishandeling en ouderenmishandeling.

 • Mantelzorgondersteuning in de coronatijd

  Mantelzorg voor een naaste geeft voldoening. Maar als de zorg intensiever wordt of er geen einde aan lijkt te komen, kan het ook zwaar zijn en kan ondersteuning helpen. Vooral in coronatijd. U kunt ook nu gewoon een beroep doen op onze sociaal consulenten.

 • Zorg voor inwoners tijdens de coronacrisis

  Naast de (zieken)zorg als gevolg van de coronauitbraak, blijft de behoefte aan reguliere zorg ook gewoon bestaan. Denk daarbij aan thuiszorg, huishoudelijke hulp, jeugdzorg, re-integratie, kinderopvang en onderwijs. Juist bij kwetsbare inwoners zorgt corona voor stress en onzekerheid. Onze sociale teams  zetten alles op alles om te ondersteunen waar dat nodig is. Daarnaast leggen wij  verbinding tussen verschillende organisaties, zorginstellingen, kinderopvang en scholen, om ervoor te zorgen dat u de zorg krijgt die u nodig hebt.

 • Verlies elkaar niet uit het oog - onze sociale teams helpen graag

  Kijk om naar een ander! Juist in deze coronatijd. Let bijvoorbeeld op uw buren als die alleen of al ouder zijn. Misschien kunt u ze ergens mee helpen. Heeft u zelf geen netwerk, bent u al op leeftijd en kunt u geen boodschappen doen of is dat moeilijk? Ontstaan in uw gezinssituatie knelpunten? Maakt u zich zorgen om een ander in uw buurt? Onze sociale teams staan graag voor u klaar. Door het coronavirus  zijn er geen spreekuren op de locaties van de sociale teams. Tijdens onze openingstijden zijn onze medewerkers telefonisch en digitaal bereikbaar via (0575) 75 02 50 of het contactformulier zorg, welzijn en werk.

 • Voor ouderen en kwetsbaren

  Er zijn veel mooie initiatieven die ouderen en kwetsbaren kunnen helpen: Meedoen in Bronckhorst, Steffie legt uit en Kruiswerk Achterhoek en Liemers zijn daar goede voorbeelden van.  

Archief