Hulp en mooie sociale initiatieven

Icon

 • Vragenovercorona.nl of bel 0800-7707707

  Wilt u in gesprek met een onafhankelijke zorgprofessional? Het kan zijn dat u voor uzelf, voor vrienden of familie vragen hebt over corona en vaccineren. Of misschien hebt u vragen over bijwerkingen of de mogelijke gevolgen van het virus. In alle gevallen kan het fijn zijn om in gesprek te gaan met een onafhankelijke zorgprofessional om u goed te laten informeren.

 • Zorg voor onze inwoners in coronatijd

  Heeft u zorg nodig omdat u uw huishouden niet meer op orde kunt houden door lichamelijke of psychische klachten? Bent u eenzaam door corona en wilt u daar graag verandering in brengen? Bent u uw baan kwijtgeraakt? Ontstaan in uw gezinssituatie of bij de kinderen knelpunten? Onze sociale teams zetten alles op alles om inwoners met vragen over zorg, welzijn en werk te ondersteunen waar dat nodig is.

 • Jongeren Hulp Online

  Ook als jongere kan het een uitdaging zijn om in deze coronatijd mentaal gezond te blijven. Ben je jong en voel je je gespannen, angstig of somber? Maak je je zorgen over school, familie of werk? Ben je eenzaam of verdrietig? Zit je met vragen over je liefdesleven of relatie? Hoe groot of klein je probleem ook is, bij Jongeren Hulp Online vind je snel, anoniem en gratis hulp.

 • In quarantaine en hulp nodig? Neem contact op met het Sociaal Team

  Zit u vanwege corona thuis in quarantaine en heeft u geen mensen in uw omgeving om op terug te vallen? Dan kan het lastig zijn om de dagelijkse dingen te organiseren. Omdat u binnen moet blijven, kunt u bijvoorbeeld geen boodschappen halen of de hond uitlaten. Neem in dat geval contact op met het Sociaal Team van de gemeente.

 • Somber of gespannen door corona?

  Het overkomt velen van ons dat we soms of vaker somber of gespannen zijn door het coronavirus. Het maakt daarvoor niet uit of je jong of ouder bent. Aarzel niet en praat er samen over met mensen in uw omgeving. Of bel een hulplijn om te praten over uw gevoelens.

 • Corona woordenlijst

  In de berichten over het coronavirus worden veel nieuwe en soms moeilijke woorden gebruikt. Het kan daardoor lastig zijn de informatie goed te begrijpen. Op de website van Pharos vind u een corona woordenlijst en meer begrijpelijke informatie over het virus

 • Wat als de spanningen thuis oplopen?

  Door de coronatijd kunnen de spanningen thuis opgelopen zijn. Maakt u zich zorgen om iemand? Kijk wat u in zo’n situatie kunt doen. Heeft u zelf te maken met huiselijk geweld? Bekijk aan wie u advies of hulp kunt vragen over kindermishandelingpartnermishandeling en ouderenmishandeling.

 • Mantelzorgondersteuning in de coronatijd

  Mantelzorg voor een naaste geeft voldoening. Maar als de zorg intensiever wordt of er geen einde aan lijkt te komen, kan het ook zwaar zijn en kan ondersteuning helpen. Vooral in coronatijd. U kunt ook nu gewoon een beroep doen op onze sociaal consulenten.