Mantelzorgondersteuning in de coronatijd

Mantelzorg voor een naaste geeft voldoening. Maar als de zorg intensiever wordt of er geen einde aan lijkt te komen, kan het ook zwaar zijn en kan ondersteuning helpen. Vooral in coronatijd. U kunt ook nu gewoon een beroep doen op onze sociaal consulenten.

Mantelzorg

Het langdurig zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind (of ander familielid), vriend of kennis noemen we mantelzorg. Veel mantelzorgers willen graag weten waar je rekening mee moet houden in de zorg voor een kwetsbare naaste. Wat kan wel en wat kan niet in coronatijd? Op www.mantelzorg.nl vindt u antwoorden op veel vragen die wij binnen krijgen.

Welke ondersteuning is er?

De ondersteuning aan mantelzorgers kan heel divers zijn en is uiteraard afhankelijk van uw behoeften. Deze hulp is vaak gericht op de zorgbehoevende, maar graag denken wij met u mee welke praktische ondersteuning ook verlichting van de mantelzorgtaak kan brengen. Bij deze hulp kunt u denken aan: welzijns-/gemakdiensten, vrijwillige hulp, administratieve hulp, huishoudelijke hulp en vervoersdiensten. Er zijn vele lokale initiatieven binnen de gemeente Bronckhorst ontstaan. Vraag bij onze sociaal consulenten naar de mogelijkheden in coronatijd.

Meer informatie of vragen?

Sanne Beunk en Rob Oude Hengel zijn binnen Bronckhorst de sociaal consulenten met aandachtsgebied mantelzorg. Zij zijn te bereiken via tel. (0575) 75 02 50 of per mail: s.beunk@bronckhorst.nl of r.oudehengel@bronckhorst.nl. Of kijk op de pagina 'Ondersteuning voor mantelzorgers'.