Inspirerende verhalen

Icon

 • Nul-op-de-meter-woning in Hengelo

  Aan de Elderinkweg 9a in Hengelo bouwen Rudi Kornegoor en Kitty Waenink een duurzame, gasloze houtskeletwoning. Het gaat hier om een verregaande manier van duurzaam bouwen, met meer gebruik van natuurlijke/duurzame materialen en methodes.

 • Zeer energiearme monumentale boerderij door WarmBouwen

  De monumentale boerderij Grote Hoeve in Baak onderging een ware metamorfose. Duurzaamheid stond centraal bij de renovatie en restauratie. Ondanks alle maatregelen is het authentieke karakter behouden gebleven. Dat was ook een belangrijke voorwaarde van de eigenaren, de familie Van Basten Batenburg.

 • Jip de Zwerfafvalhond

  “Hoi, ik ben Jip, zwerfafvalhond in Hummelo. Met mijn baasje Ineke ga ik dagelijks op pad rondom Hummelo. Ik vind het heel gaaf om zwerfvuil te zoeken. Vaak is de fietstas van mijn baasje helemaal vol. Ons werk helpt om onze omgeving schoon te houden. Zo leveren mijn baasje en ik een bijdrage aan het voorkomen van plastic soep.”

 • De (bijna) nul-op-de-meter-woning van Wim Bosman uit Vorden

  Om energie te besparen hoef je niet in leveren op comfortabel en heerlijk wonen. Dat wil Wim Bosman uit Vorden graag laten zien met zijn (bijna) nul-op-de-meter woning. Stap voor stap is zijn woning uit 1984 energiezuiniger en bijna energieneutraal gemaakt.

 • Energiezuinige huurwoningen in Drempt

  Woningcorporatie Sité gaat vanaf 2019 aan de slag met het renoveren en energiezuiniger maken van huurwoningen in Drempt.

 • Artikel Achterhoek Onderneemt Duurzaam

  Wethouder Paul Hofman ziet energietransitie als enorme kans: “Het is altijd een wisselwerking, partijen kunnen elkaar inspireren en enthousiast maken. Daarom is het goed om praktijkverhalen te delen. Samen kom je verder.”