Jeugd

Icon

 • Onderwijs - Update 14 september

  Meer informatie over de gevolgen van de coronamaatregelen voor het onderwijs en de kinderopvang voor scholieren, (gast)ouders, kinderopvangorganisaties en het onderwijs vindt u op de website van de Rijksoverheid. Bijvoorbeeld over de regels en afspraken voor basisonderwijs en speciaal onderwijs, kinderopvang, voortgezet (speciaal) onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hogescholen en universiteiten en over zaken als thuis studeren, gebruik van mondkapjes, hulp en ondersteuning bij onderwijs op afstand, testen etc.

 • Jongeren genieten van sportactiviteiten

  De combinatiefunctionarissen van de gemeente organiseerden in de vakanties verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren t/m 27 jaar, waar bijvoorbeeld afgelopen mei- en zomervakantie veel Bronckhorster jeugd aan meedeed en boel plezier aan beleefde in coronatijd. Onder meer was er Archery Attack in Vorden, Bubbelball in Hummelo en een FatMax-tocht in Zelhem.

 • Met positieve vibes de coronatijd door: tips en trucs

  Heb jij het ook wel eens moeilijk in deze coronatijd? Het Nederlands Jeugdinstituut heeft op hun website veel handige tips en trucs verzameld voor positieve vibes, voor (sport)activiteiten of als je met iemand wilt praten omdat je niet goed in je vel zit etc., kijk eens op de website van het Nederlands Jeugdinstituut. Voor vragen en hulp kunnen ook onze sociale teams wellicht uitkomst bieden.

 • Jong in coronatijd

  Wist je dat we in deze tijd ook met jongeren proberen zo goed mogelijk contact te houden en binnen de geldende regels in de vakanties verschillende gezellige en gezonde activiteiten voor hen organiseren? Onze combinatiefunctionarissen weten hier alles van. En mocht je niet zijn aangesloten bij een club en wil je meer weten over sportmogelijkheden of wil je graag zelf wat organiseren en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Je kunt hiervoor bij onze combinatiefunctionarissen terecht.

 • Sporten

  Jongeren mogen sporten. Er zijn nog wel een paar regels, ook voor jullie ouders. Alle informatie staat op de coronapagina voor verenigingen. Ben je lid van een sportclub? Dan vertelt de club vast ook wel wat weer kan en mag.

  Ben je geen lid van een sportclub en zou je wel een keertje mee willen doen? Dat mag bijna overal, als je van te voren wel even contact zoekt met de club. Veel plezier!

Archief