Jeugd

Icon

 • Onderwijs - Update 20 april

  Meer informatie over de gevolgen van de coronamaatregelen voor het onderwijs en de kinderopvang voor scholieren, (gast)ouders, kinderopvangorganisaties en het onderwijs vindt u op de website van de Rijksoverheid. Bijvoorbeeld over de regels en afspraken voor basisonderwijs en speciaal onderwijs, kinderopvang, voortgezet (speciaal) onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hogescholen en universiteiten en over zaken als thuis studeren, gebruik van mondkapjes, hulp en ondersteuning bij onderwijs op afstand, mogelijkheden voor ouders met cruciale beroepen, testen voor leraren etc.

 • Met positieve vibes de coronatijd door: tips en trucs

  Heb jij het ook wel eens moeilijk in deze coronatijd? Omdat je leven door de maatregelen anders is. Je kunt minder naar school, je ziet vrienden minder en bij het sporten of culturele activiteiten is het anders of het gaat tijdelijk niet door. Contacten heb je veel online en misschien heb je achterstand op school door het digitale onderwijs. Voor jouw leeftijdsgroep is deze tijd extra zwaar, omdat van alles ontdekken zo belangrijk is voor je ontwikkeling en dat kan nu bijna niet.

 • Jong in coronatijd

  Wist u dat we in deze tijd ook met jongeren proberen het contact te houden? Om te horen wat hen bezighoudt en hoe wij eventueel kunnen ondersteunen nu school, sport en ontmoeten zo anders zijn dan normaal. Hoe we dat doen? Hieronder leest u meer over enkele activiteiten.

 • Bijna 200 jongeren deden mee aan speciale activiteiten in vakantie!

  In de krokusvakantie (22 t/m 26 februari) organiseerden we verschillende coronaproof activiteiten voor jongeren in Bronckhorst. Ook jongeren die geen vakantie (meer) hadden, konden meedoen, want de activiteiten waren na schooltijd gepland. Bijna 200 jongeren gaven zich op en deden mee om te leren de perfecte foto’s te maken voor hun socials of aan de sportieve bootcamp of kickboks clinic. Het was superleuk en het plezier bij de deelnemers spatte er vanaf! Klik verder voor wat foto's.

 • Gemeenten roepen kabinet op tot actieplan voor jeugd - 15 februari

  150 wethouders Jeugd uit gemeenten in heel Nederland stuurden premier Rutte en het demissionair kabinet een brandbrief. Aanleiding: de grote gevolgen die de aanhoudende COVID-19-pandemie heeft op de jeugd. Ook onze wethouders van Zorg en Welzijn en Onderwijs, Evert Blaauw en Paul Hofman, ondertekenden de brief.

 • Ben jij tussen de 16 en 26 jaar? Dan zoeken we jou!

  Help jij leuke coronaproof activiteiten voor leeftijdsgenoten te organiseren? Helaas beperkt corona nog steeds ons dagelijkse leven. Het is even niet anders. Maar hoe kunnen we er nu toch het beste van maken? Daarvoor horen we graag jouw ideeën!

 • Weer sporten

  Jongeren mogen buiten sporten. Er zijn nog wel een aantal belangrijke afspraken, ook voor jullie ouders. Alle informatie hierover vind je op de coronapagina voor verenigingen.

  Ben je geen lid van een sportclub en zou je wel een keertje mee willen doen? Dat mag bijna overal, als je van te voren wel even contact zoekt met de club. Veel plezier!

Archief