Jeugd

Icon

 • Ruim 350 kinderen genoten van sport en spel in meivakantie

  Afgelopen meivakantie organiseerden de combinatiefunctionarissen weer leuke activiteiten voor de jeugd. In Drempt, Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem konden basisschoolkinderen kennis maken met sporten die in hun buurt te beoefenen zijn. Het initiatief kwam van onze combinatiefunctionarissen Karin en Lise. Samen met drie studenten Sport & Bewegen van het Graafschap College stelden ze een mooi programma samen met voor ieder wat wils.

 • Jongeren genieten van sportactiviteiten

  De combinatiefunctionarissen van de gemeente organiseerden afgelopen week weer een aantal leuke activiteiten voor de Bronckhorster jeugd. Jongeren van 11 tot 27 jaar konden gratis deelnemen aan Archery Attack in Vorden, Bubbelball in Hummelo en een FatMax-tocht in Zelhem. Ruim 70 deelnemers gaven zich op en genoten in de stralende zon (en een enkel buitje) van deze sportieve activiteiten, die mede mogelijk werden gemaakt door een bijdrage van Summer Games.

 • Onderwijs - Update 20 april

  Meer informatie over de gevolgen van de coronamaatregelen voor het onderwijs en de kinderopvang voor scholieren, (gast)ouders, kinderopvangorganisaties en het onderwijs vindt u op de website van de Rijksoverheid. Bijvoorbeeld over de regels en afspraken voor basisonderwijs en speciaal onderwijs, kinderopvang, voortgezet (speciaal) onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hogescholen en universiteiten en over zaken als thuis studeren, gebruik van mondkapjes, hulp en ondersteuning bij onderwijs op afstand, testen voor leraren etc.

 • Met positieve vibes de coronatijd door: tips en trucs

  Heb jij het ook wel eens moeilijk in deze coronatijd? Omdat je leven door de maatregelen anders is. Je kunt minder naar school, je ziet vrienden minder en bij het sporten of culturele activiteiten is het anders of het gaat tijdelijk niet door. Contacten heb je veel online en misschien heb je achterstand op school door het digitale onderwijs. Voor jouw leeftijdsgroep is deze tijd extra zwaar, omdat van alles ontdekken zo belangrijk is voor je ontwikkeling en dat kan nu bijna niet.

 • Jong in coronatijd

  Wist u dat we in deze tijd ook met jongeren proberen het contact te houden? Om te horen wat hen bezighoudt en hoe wij eventueel kunnen ondersteunen nu school, sport en ontmoeten zo anders zijn dan normaal. Hoe we dat doen? Hieronder leest u meer over enkele activiteiten.

 • Sporten

  Jongeren mogen sporten. Er zijn nog wel een paar regels, ook voor jullie ouders. Alle informatie staat op de coronapagina voor verenigingen. Ben je lid van een sportclub? Dan vertelt de club vast ook wel wat weer kan en mag.

  Ben je geen lid van een sportclub en zou je wel een keertje mee willen doen? Dat mag bijna overal, als je van te voren wel even contact zoekt met de club. Veel plezier!

Archief