Jeugd

 • Zomerprogramma jeugd 2021

  Ook deze zomer organiseren onze combinatiefunctionarissen weer leuke activiteiten voor de jeugd. De activiteiten zijn gratis. Aanmelden is verplicht. Er is een beperkt aantal plekken, dus vol=vol. Lees er alles over in het nieuwsitem met programma en aanmeldlink.

 • Ruim 350 kinderen genoten van sport en spel in meivakantie

  Afgelopen meivakantie organiseerden de combinatiefunctionarissen weer leuke activiteiten voor de jeugd. In Drempt, Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem konden basisschoolkinderen kennis maken met sporten die in hun buurt te beoefenen zijn. Het initiatief kwam van onze combinatiefunctionarissen Karin en Lise. Samen met drie studenten Sport & Bewegen van het Graafschap College stelden ze een mooi programma samen met voor ieder wat wils.

 • Bijna 200 jongeren deden mee aan speciale activiteiten in vakantie!

  In de krokusvakantie (22 t/m 26 februari) organiseerden we verschillende coronaproof activiteiten voor jongeren in Bronckhorst. Ook jongeren die geen vakantie (meer) hadden, konden meedoen, want de activiteiten waren na schooltijd gepland. Bijna 200 jongeren gaven zich op en deden mee om te leren de perfecte foto’s te maken voor hun socials of aan de sportieve bootcamp of kickboks clinic. Het was superleuk en het plezier bij de deelnemers spatte er vanaf! Klik verder voor wat foto's.

 • Gemeenten roepen kabinet op tot actieplan voor jeugd - 15 februari

  150 wethouders Jeugd uit gemeenten in heel Nederland stuurden premier Rutte en het demissionair kabinet een brandbrief. Aanleiding: de grote gevolgen die de aanhoudende COVID-19-pandemie heeft op de jeugd. Ook onze wethouders van Zorg en Welzijn en Onderwijs, Evert Blaauw en Paul Hofman, ondertekenden de brief.

 • Jong in Bronckhorst en wil je ontsnappen?

  Met de kerstvakantie voor de boeg en de nieuwe lockdown maatregelen lijkt het een saaie tijd te worden voor veel jongeren. Maar niet in Bronckhorst! Samen met de verenigingen in de gemeente bieden we jongeren in de leeftijd van 16 tot 28 jaar een gratis positief lichtpuntje en moment van ontsnapping met een corona-proof ESCAPE ROOM die je met vrienden kunt spelen! Dat wil je niet missen! Je kunt de escape room doen tussen 24 december 2020 en 3 januari 2021.

 • Aan kinderen en jongeren: Wat houdt jou bezig?

  Premier Rutte deed op 19 mei 2020 een oproep aan kinderen en jongeren om mee te denken over wat belangrijk is voor Nederland na Corona. Onze jeugdburgemeester Kjeld vindt dit ook belangrijk en hoort graag wat kinderen en jongeren bezig houdt in deze bijzondere tijd. Bekijk de oproep van Kjeld...