Jeugdburgemeester

Icon

De 10-jarige Lisa Ankersmid uit Keijenborg is jeugdburgemeester van Bronckhorst. Lisa heeft verschillende taken. Zij zet zich in om de gemeente en kinderen dichter bij elkaar te brengen. Lisa laat de mening van kinderen op het gemeentehuis horen en kijkt samen met de burgemeester en de gemeenteraad naar een oplossing. Ook gaat ze met de burgemeester mee naar een aantal activiteiten waar jongeren bij betrokken zijn.

Lisa is van november 2021 tot november 2022 jeugdburgemeester. In het najaar van 2022 is de verkiezing van de nieuwe jeugdburgemeester. Het jeugdburgemeesterschap duurt 1 jaar. Met een jeugdburgemeester geven we kinderen een duidelijker stem en laten hen kennis maken met het reilen en zeilen in de gemeente.

Verkiezing jeugdburgemeester 2022

Je kunt je tot 7 oktober 2022 weer aanmelden om jeugdburgemeester te worden. Lees alle informatie op de pagina 'Verkiezing jeugdburgemeester'.

Vragen of verzoeken

Voor vragen, verzoeken en uitnodigingen voor de jeugdburgemeester is het mailadres jeugdburgemeester@bronckhorst.nl of bel de gemeente, tel. (0575) 75 02 50.

Meer info

Ben jij een jongere in Bronckhorst:

  • Kom je problemen tegen?
  • Heb je een leuk idee?
  • Vind je dat dingen beter kunnen?
  • Heb je een goede vraag?

Lisa hoort graag van je!