Leider Sportieve recreatie assistent dans (LSR-2) worden?

Wil je  sportief en creatief bezig zijn? Vind je het leuk leiding te geven en activiteiten te organiseren in jouw buurt? En ben je minimaal 14 jaar? Meld je dan aan voor de gratis cursus ‘Leider Sportieve recreatie assistent dans’.

Wat leer je?

Tijdens de cursus leer je lesgeven, leiding geven en hoe je een dansactiviteit organiseert. Je krijgt een diploma waarmee je mag assisteren bij het geven van dansles, sporttraining en sportdagen. Wie een diploma heeft, kan als vrijwilliger helpen bij sportieve activiteiten als bijv. Koningspelen of eindmusicals. Als je ingezet wordt via de gemeente, krijg je daarvoor een vergoeding van € 4,50 per uur. De cursus is een mooie opstap naar een opleiding of baan in de cultuur of sport. Bovendien kan je dit diploma aan je CV toevoegen.

Wanneer is het?

De cursus start 15 januari 2019 en duurt tot 16 april (m.u.v. 26 februari), inclusief stage. Elke dinsdag heb je 2 uur les, 16.00-18.00 uur. De examens zijn na de meivakantie op 7 en 14 mei. Er is plaats voor 12 personen, meld je dus snel aan! Aanmelden kan tot uiterlijk 15 december.

Ik meld mij aan voor deze cursus!

Cursusinhoud ‘Leider Sportieve recreatie assistent dans’

De cursus Leider Sportieve recreatie assistent dans  bestaat uit 3 onderdelen: training, stage en een examen. Tijdens het hele traject wordt je persoonlijk begeleid en gecoacht op jouw skills en vaardigheden.

1. Training – 13x 2 uur per week

De cursus bestaat uit 13 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Tijdens deze wekelijkse trainingen ga je actief aan de slag. Naast het leren lesgeven, leer je hoe je dansactiviteiten kan organiseren. De 1e cursusbijeenkomst vindt plaats op 15 januari 2019, om 16.00 uur in Vorden.

2. Stage – 15 uur in de periode

Dat wat je geleerd hebt ga je in de praktijk oefenen door 15 uur stage te lopen. Je loopt 10 uur stage bij Dansschool Vieberink in Zutphen. Daarnaast kun je 5 uur stage lopen op een door jou zelf gekozen plek. Wij kunnen ook een stageplek voor je zoeken. Tijdens je stage krijg je begeleiding en helpen we je bij de voorbereiding van je examen.  

3. Examen – 2 onderdelen

Het examen bestaat uit het geven van een dansactiviteit of een les, onder begeleiding van een professional.

Diploma

Heb je alles succesvol afgerond, dan ontvang je je diploma. Met dit diploma op zak ben je ‘assistent dansleider’. Dat betekent dat jij op een verantwoorde wijze les geeft en dat je in staat bent dansactiviteiten te organiseren en kunt assisteren bij het geven van (dans of sport) trainingen.

Meer info

De cursus is een initiatief van de Gemeente Bronckhorst en Cultuurmij Oost. Met als doel dat jij jouw talenten verder ontwikkelt en deze gaat inzetten in jouw buurt, op school of bij een vereniging. Want jij weet wat er leeft in jouw omgeving. Deelnemen aan de cursus is dus niet alleen zinvol voor jezelf, maar ook belangrijk voor de gemeente. En je kunt er nog een leuk zakcentje mee verdienen ook!