10 extra ondergrondse restafvalcontainers erbij in Bronckhorst

De komende tijd leggen wij in Bronckhorst 10 extra ondergrondse restafvalcontainers aan in verschillende kernen binnen Bronckhorst. In Voor-Drempt komt een nieuw milieuparkje bij het parkeerterrein van het Dorpshuis. Deze vervangt het bestaande milieuparkje aan de Dreef. Dit besloten b en w op 9 april.

Op 18 december 2018 publiceerden wij op de gemeentepagina’s een lijst van 12 milieuparkjes waar de gemeente extra ondergrondse restafvalcontainers had gepland. U kon reageren op deze plannen. Mede op basis van de binnengekomen reacties bleken onderstaande locaties de meest geschikte voor het plaatsen van een restafvalcontainer. U vindt de reactienota én de tekening met daarop de locaties onderaan deze pagina.

Het gaat om de volgende locaties:

  • Op de hoek Leliestraat – Prunusweg in Hengelo (gld)
  • Op de hoek Kreunenskamp – Hoge Es in Hengelo (gld)
  • Op de hoek De Heurne – Stekweg in Hengelo (gld)
  • Op de hoek Groeneweg – Keppelseweg in Hummelo
  • Op de hoek Eulingkamp – Poelsweg in Keijenborg
  • Aan de Bronkhorsterweg (ter hoogte van de pompput) in Steenderen
  • Op de hoek Begoniastraat – Prins Bernhardlaan (nabij de speeltuin) in Steenderen
  • Op de hoek Mispelkampdijk – Het Wiemelink in Vorden
  • Op de hoek Frans Halsstraat – Johannes Vermeerstraat in Zelhem
  • Op de hoek Zonnebloemstraat – Korenbloemstraat in Zelhem

Afval beter scheiden

Milieuparkjes zijn inzamelpunten waar u uw afval naar toe kunt brengen. U vindt er bijvoorbeeld ondergrondse containers voor restafval. Maar ook inzamelpunten voor afval dat weer hergebruikt kan worden, zoals papier, PMD (plastic metaal en drinkpakken) en glas. Bij sommige milieuparkjes worden ook luiers en textiel ingezameld.

Milieuparkjes zijn belangrijk om de hoeveelheid restafval terug te dringen tot 55 kg per inwoner per jaar in 2020. Afvalscheiding is daarbij heel belangrijk. Dat doen we in Bronckhorst met een milieuparkje, maar ook met de minicontainers en de BEST-tas. Dus maak er gebruik van! De exacte locaties vindt u via www.bronckhorst.nl/milieuparkjes.

Reageren

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u schriftelijk binnen zes weken na deze publicatie bezwaar maken. Hoe dit moet kunt u op www.bronckhorst.nl/bezwaar nalezen.

Ook kunt u bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem een voorlopige voorziening vragen. Zo kunt u in een dringend geval, in afwachting van de beslissing op uw bezwaar, voorlopig mogelijk nadelige gevolgen van het besluit voorkomen. Meer weten? Zie www.rechtspraak.nl