30 of 40 dagen geen alcohol: doe ook mee!

In 2019 kunt u in twee periodes meedoen aan IkPas: op 1 januari (30 dagen) of op 6 maart (40 dagen). Ga samen met duizenden anderen de uitdaging aan en zet uw alcoholgebruik 30 of 40 dagen lang op pauze!

Veel mensen drinken alcohol. Op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Er zijn allerlei redenen om te drinken. Bijvoorbeeld omdat het een gewoonte is, omdat u het gezellig vindt, omdat u stress hebt of u eenzaam voelt. Maar alcohol drinken heeft ook nadelen:

  • Door alcohol slaapt u minder goed en voelt u zich minder fit;
  • De werking van medicijnen kan verminderen of juist versterken door alcohol;
  • Alcohol bevat veel calorie├źn en geeft een hongergevoel, waardoor u aankomt.

Waarom meedoen?

Landelijk onderzoek laat zien dat meedoen aan IkPas veel voordelen heeft. Het scheelt niet alleen geld. Deelnemers voelen zich ook fitter, slapen beter en verliezen vaak gewicht.   

Ook zes maanden na de actie blijken deelnemers nog steeds minder te alcohol drinken dan ervoor.

Ondersteuning

Inschrijven voor de 30 dagen actie kan op www.ikpas.nl. De inschrijving voor de 40 dagen actie opent op 31 januari. Door uzelf in te schrijven, vergroot u de kans dat u het volhoudt. U kunt dan advies krijgen van een IkPas coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen. Ook kunt u via de website het bekende IkPas polsbandje aanvragen, zodat iedereen kan zien dat u meedoet. Daarnaast kunt u terecht op Facebook, Twitter en op Instagram.

Gaat u de uitdaging ook aan? Kijk dan op www.ikpas.nl voor meer informatie.  

Meer info

Doe vanaf 1 januari (30 dagen) of 6 maart (40 dagen) mee aan IkPas en ervaar wat een alcohol pauze met u doet.