Aandacht voor elkaar

6 oktober 2020 was de landelijke aftrap van een periode waarin in Nederland wordt stil gestaan bij de gevolgen van de coronacrisis, die ons dagelijks leven flink raakt. We kunnen niet meer gewoon werken, misschien is uw baan zelfs onzeker geworden, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. Veel jongeren hebben geen eindexamen kunnen doen en volgen nog steeds digitaal onderwijs. 

Ook was en is het nog steeds veel stiller in Bronckhorst dan we gewend zijn, omdat de meeste organisaties die voor bruisende activiteiten zorgen in onze dorpen veel evenementen en wedstrijden hebben moeten afgelasten. En wellicht kent u mensen die getroffen zijn door de ziekte, want de coronabesmettingen nemen ook in Bronckhorst behoorlijk toe.

Aandacht

Het is juist in een situatie als deze belangrijk om aandacht te hebben en te houden voor elkaar. Want om het vol te houden hebben we elkaar nodig. Daarvoor is de landelijke campagne ‘Aandacht voor elkaar’ gestart. Dat we luisteren, helpen en begrip tonen. Dat is de boodschap en het doel van dit initiatief. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook al is dat op afstand. Via de website aandachtvoorelkaar.nl of via #aandachtvoorelkaar op sociale media komen mooie ervaringen bij elkaar en kunt u zich laten inspireren om ook iets voor een ander te doen.

Gedicht

Andere mensen helpen heeft niet alleen een positief effect op degene u helpt, maar ook op uzelf als helper. Burgemeester Marianne Besselink: “Wij hebben dichteres Eva Schuurman uit Wichmond gevraagd om hierover in dit gedicht haar licht te laten schijnen. Over de afgelopen periode. Maar ook over de tijd die voor ons ligt, waarin we corona hopelijk onder controle krijgen. Ik hoop dat het u inspireert. Op onze facebookpagina  en Instagram draagt Eva het gedicht zelf voor en kunt u erop reageren of uw eigen ervaring of idee delen. Samen Goed Gaon!”

Naar het gedicht van Eva Schuurman