Aanslag gemeentelijke belastingen komt eraan

Logo GBTwente

Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen per post in uw brievenbus. Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid staat deze begin februari digitaal voor u klaar in uw berichtenbox. U ontvangt de aanslag van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBTwente).

Informatie over de aanslag

Op deze gecombineerde aanslag ziet u de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. U krijgt ook een folder met informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken. Op www.gbtwente.nl vindt u het digitaal loket Mijn GBT (inloggen vereist) en antwoord op veelgestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op met het GBTwente. De contactgegevens vindt u op de voorzijde van de aanslag.

Wat doet de gemeente met uw geld?

Ieder jaar betaalt u belasting aan de gemeente. De gemeente bepaalt de tarieven. Het GBT zorgt ervoor dat uw gemeente dat geld krijgt. De gemeente bepaalt vervolgens wat er met het geld wordt gedaan. Veel van de algemene voorzieningen worden van belastinggeld betaald. Kijk voor de tarieven van 2019 op www.gbtwente.nl/tarieven/bronckhorst.

Aanslag voortaan liever digitaal?

Via MijnOverheid heeft u toegang tot post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties. U kunt daar ook de aanslag gemeentelijke belastingen in uw berichtenbox ontvangen. Meld u aan bij www.mijnoverheid.nl voor post van het GBTwente.

Afbeelding van enveloppe aanslag belastingen