Achterhoekse jongeren roepen bedrijfsleven op tot duurzaamheid

De Achterhoekse jongeren Maud, Veerle, Noëlle en Li-hao riepen de inwoners op tot duurzaamheid (https://youtu.be/I7Doj2z_X4c) tijdens de themabijeenkomst duurzaamheid van 4 februari in Winterswijk. “We maken ons zorgen om het klimaat. Die grens van maximaal 2 graden stijging is er niet voor niets en we zitten nu al op 1,5 graad. Iedereen moet zijn steentje bijdragen vanaf nu”.

De jongeren van het Gerrit Komrij college in Winterswijk zijn betrokken bij diverse initiatieven, zoals de Energietafel en Achterhoek Onderneemt Duurzaam. “Het bedrijfsleven van nu is verantwoordelijk voor onze toekomst. Wij roepen bedrijven op om duurzamer te gaan ondernemen en energie te besparen. Fossiele brandstoffen zijn niet meer van deze tijd. Waarom kunnen wij bijvoorbeeld geen rijles krijgen in een duurzame lesauto?”.

Ondernemers uit Bronckhorst werken aan duurzaamheid

In Bronckhorst werken ondernemers aan ‘meer winst met minder energie’ via Bronckhorst Onderneemt Duurzaam. Een ondernemersinitiatief, waaraan de gezamenlijke ondernemersverenigingen meedoen. Via een duurzaamheidsscan krijgen de bedrijven een advies over wat energiebesparing en duurzaam ondernemen hen oplevert.

“Dit zou iedere ondernemer moeten doen” en “We zijn nu veel bewuster” zijn enkele reacties van ondernemers uit Bronckhorst die de scan lieten doen. De ervaringen van de ondernemers uit Bronckhorst zijn te lezen op www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl.