Annie Steenkamp-Kock vrijwilliger van het jaar

U bekijkt een pagina uit het archief 24-01-2020

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst op 8 januari 2020 ontving Antoon Arendsen uit Hengelo onder grote belangstelling uit handen van burgemeester Besselink de Erepenning Menslievend Hulpbetoon. Ook zijn maar liefst 38 kampioenen uit de gemeente gehuldigd door wethouder Evert Blaauw. Verder maakt wethouder Blaauw de ‘vrijwilliger van het jaar 2019’ bekend. Deze eer viel te beurt aan mevrouw Annie Steenkamp-Kock uit Hengelo (Gld).

Wethouder Evert Blaauw: “De jury had het bijzonder moeilijk dit jaar. Alle kandidaten waren uitzonderlijk in hun vrijwilligerswerk en de drie genomineerden verdienen wat ons betreft allemaal de prijs ‘vrijwilliger van het jaar’. Er kan maar één winnaar zijn, daarom hebben we toch een keuze gemaakt. Mevrouw Steenkamp-Kock is al jarenlang op vele fronten actief als vrijwilliger en daarom is zij vrijwilliger van het jaar. Daaraan wil ik toevoegen dat de prijs natuurlijk symbool staat voor de waardering voor al het vrijwilligerswerk dat in de gemeente Bronckhorst wordt gedaan.” De andere genomineerden waren Thea Lebbink uit Olburgen en Appie Krijt uit Wichmond.

Erepenning Menslievend Hulpbetoon voor Antoon Arendsen

Dit jaar werd een heel bijzondere onderscheiding uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Uit handen van burgemeester Marianne Besselink ontving de heer Antoon Arendsen (76) uit Hengelo (Gld) de Erepenning Menslievend Hulpbetoon.

De heer Arendsen heeft op 19 oktober een levensreddende handeling verricht. Een jonge inwoner uit onze gemeente reed met zijn auto ‘s morgens tegen een boom en de klap werd opgemerkt door de heer Arendsen. Nadat de heer Arendsen met veel moeite het slachtoffer uit het voertuig had gehaald, is de auto volledig uitgebrand. Deze moedige daad was aanleiding voor de gemeente en politie om de bijzondere penning voor de heer Arendsen aan te vragen.

Kampioenen 2019

Het aantal inwoners dat 1ste, 2de of 3de op een Wereld, Europees of Nederlands kampioenschap werd overtrof dit jaar de aantallen van voorgaande jaren. “Dit jaar had ik de eer om maar liefst 38 kampioenen te huldigen voor een kleine 45 kampioenschappen”, aldus wethouder Blaauw. “Ik ben er enorm trots op dat zoveel Bronckhorster sporters op dit hoge niveau presteren. Zo wordt weer bevestigd dat Bronckhorst een echte sportgemeente is!”

Een PDF met een overzicht van alle kampioenen vindt u onder dit bericht.