Basisschool De Kraanvogel krijgt Duurzame Ster 2021

U bekijkt een pagina uit het archief 29-11-2021

De Duurzame Ster van 2021 is overhandigd aan basisschool De Kraanvogel. De school ontving de prijs omdat De Kraanvogel goed duurzaam en klimaatbestendig bezig is en dit uitdraagt naar de gemeenschap van Kranenburg. Zo koppelde de school de totale verharding (het dak van het gebouw en het buitenterrein) af van de riolering, waardoor minder schoon regenwater wordt vermengd met vuilwater.

Het groene schoolplein draagt bij aan de biodiversiteit en fungeert als natuurlijke speel- en ontdekplek. De school heeft het vignet ‘gezonde school’, voorziet in schoolfruit en stimuleert het drinken van kraanwater. Ook heeft de school een eigen moestuin. Directeur van de school Jan Brouwer en wethouder Paul Hofman van duurzaamheid onthulden samen de speciale stertegel op 10 november bij het gemeentehuis.

Speciale onderscheiding

De Duurzame Ster is een speciale onderscheiding voor een inwoner of organisatie die op een bijzondere manier bijdraagt aan duurzaamheid in zijn of haar woonomgeving. Dit is een waardering die de gemeente op eigen initiatief uitreikt. Aanmelden hiervoor was niet mogelijk. Het is de vijfde keer dat de Duurzame Ster wordt uitgereikt.