Bel 0800 12 02 voor een coronatest

Iedereen met klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan zich laten testen op het virus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft testen alleen zin als u klachten heeft. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Bel het landelijke nummer 0800 12 02. U kunt via dit nummer een afspraak maken voor een test bij de GGD. Houd uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

In heel Nederland is het aantal testlocaties van de GGD’en uitgebreid tot ruim 80. Is er sprake van een besmetting met het coronavirus dan start de GGD een bron- en contactonderzoek. Het opvolgen van de hygiënemaatregelen en de 1,5 meter afstandsregel door alle Nederlanders blijft van groot belang, naast uitgebreid testen en traceren. 

Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.