Bent u via de gemeente verzekerd voor uw zorgkosten? Dit gaat veranderen

Als u een laag inkomen hebt en via de gemeente verzekerd bent voor zorgkosten bij Menzis, dan krijgt u te maken met een verandering. Vanaf 1 januari 2021 stopt de collectieve zorgverzekering die u hebt. Wij hebben het contract met Menzis beƫindigd. De laatste jaren is de collectieve zorgverzekering minder interessant geworden. De premies stijgen en de dekking van de zorgkosten versobert. Wij gaan nu samenwerken met Poliswijzer.nl.

Via deze eenvoudige website kunt u in november de zorgverzekering kiezen die het beste bij u past. U bent verzekerd voor de zorg die u wilt en voor veel mensen levert dit ook nog een besparing op de premie op. U hebt hierover een brief ontvangen.

Tegemoetkoming op eigen risico

Van de gemeente krijgt u dan geen korting meer op de premie. Daarvoor in de plaats komt een tegemoetkoming op het eigen risico dat u betaalt bij gemaakte zorgkosten. Dit geldt als uw inkomen 110% van de bijstandsnorm is en u een laag vermogen hebt. Dit kunt u nakijken onder het kopje 'Goed om te weten' op de pagina 'Collectieve zorgverzekering bij Menzis'.

Vanaf november kiezen

Half november maken de zorgverzekeringen de premies voor 2021 bekend. Vanaf dan kunt u op www.poliswijzer.nl uw verzekering kiezen. Poliswijzer vergelijkt alle zorgverzekeraars. Via een keuzehulp op deze website ziet u of een verzekering van Menzis nog bij u past of dat u beter kunt overstappen. U hebt dan tot eind december 2020 de tijd om een zorgverzekeraar te kiezen.

Automatisch doorverzekerd

Als u niets doet, wordt uw verzekering door Menzis automatisch omgezet naar een vergelijkbare verzekering van Menzis. Menzis zal u hierover informeren. Toch kan dit veranderingen met zich meebrengen. Lees de nieuwe polis daarom goed door.

Meer uitleg volgt

In november 2020 krijgt u van ons een tweede brief met duidelijke uitleg over Poliswijzer.nl.

Laag inkomen, maar niet via gemeente verzekerd?

Hebt u een laag inkomen, maar had u geen zorgverzekering via de gemeente bij Menzis? Wij raden u aan om in november ook een vergelijking van de zorgverzekering te maken via Poliswijzer.nl.