Blij met de bij! Cursus bijvriendelijk tuinieren

U bekijkt een pagina uit het archief 10-01-2022

Het Bijen Educatiecentrum in Vorden begint in januari 2022 met een online cursus bijvriendelijk tuinieren. In deze onlinecursus leert u de basisbeginselen van de tuin bijvriendelijk maken.

U leert dat verschillende bijensoorten verschillende soorten bloemen bezoeken en wat daarvoor de reden is en u ontvangt veel tips hoe u met de juiste voedselplanten in uw tuin de verschillende bijensoorten kunt helpen.

Naast voedsel is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het creƫren van nestelgelegenheid voor diverse bijensoorten. Vooral voor solitaire bijen is het belangrijk dat voedsel en nest dicht bij elkaar zijn gelegen. Ook wordt er aandacht besteed aan andere zaken zoals water voor bijen en schuilgelegenheid. U test uw kennis door de quizzen die na elke onderwerp zijn opgenomen.

Korting voor inwoners uit Bronckhorst

Deze onlinecursus bestaat uit 16 lessen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursus omvat ook een Webinar. De Bijenstichting vindt het leuk als ook veel inwoners van de gemeente Bronckhorst meedoen met de cursus, daarom krijgen inwoners korting op de cursus!

Meer informatie is te vinden op: https://bijenstichting.nl/bronckhorst/