Brandweerposten zoeken collega’s! Kom naar de inloopavond op 23 mei!

De brandweerposten Hengelo (Gld), Steenderen, Vorden en Zelhem kunnen nieuwe collega’s gebruiken. Wilt u ook een uitdagende hobby met belangrijke maatschappelijke waarde? Kom kijken tijdens de inloopavond op 23 mei van 19.30-22.00 uur. De aanwezige brandweermensen beantwoorden al uw vragen graag en u mag alvast aan de slag tijdens een oefening.

Meld u aan via de websites van de brandweerposten: brandweerhengelo-gl.nl, brandweersteenderen.nl, brandweerzelhem.nl of brandweervorden.nl.

Blussen en meer

Een uitdaging bij de brandweer heeft u naast uw reguliere werk. Brandweerwerk is veel meer dan alleen het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen, maar ook bij stormschade en wateroverlast en andere meldingen verlenen ze hulp. Dit klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor 80% uit enthousiaste en gedreven vrijwilligers en om op sterkte te blijven, zijn continu nieuwe mensen nodig.

De brandweerposten Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem zoeken vooral mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Bent u overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als u in ploegendienst werkt), dan bent u ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Wat biedt de brandweer

Als brandweervrijwilliger redt u bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en u in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvangt u een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De vrijwilligers van brandweer Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben ze u nodig!

Wat vraagt de brandweer

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer u, als u in loondienst bent, toestemming hebt van uw werkgever om in geval van een alarmering uw werkplek te verlaten. De brandweer gaat eventueel graag in gesprek met uw werkgever om dit te realiseren. Een werkgever heeft er immers ook baat bij als hij een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer heeft. Is er iemand in uw omgeving die aan het profiel voldoet, niet in Hengelo, Steenderen, Vorden of Zelhem woont, maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom.

Meer info

Meld u aan

Bent u enthousiast en nieuwsgierig of de vrijwillige brandweer iets voor u is? Kom kijken tijdens de inloopavond op 23 mei van 19.30-22.00 uur. Meld u aan via brandweerhengelo-gl.nl, brandweersteenderen.nl, brandweerzelhem.nl of brandweervorden.nl.