Bronckhorst doet mee aan landelijke week van de jonge mantelzorgers

U bekijkt een pagina uit het archief 07-06-2022

Activiteiten voor jonge mantelzorgers op 1 en 4 juni. In de eerste week van juni is het de landelijke week van de jonge mantelzorger. Wanneer ben je eigenlijk een jonge mantelzorger? Als je helpt met de zorg voor je familie, of als jij je hierover veel zorgen maakt. Eén op de vier jongeren in Nederland is mantelzorger, maar is zich daar vaak niet van bewust. Moet je bijvoorbeeld na school meteen naar huis omdat een (groot)ouder, broer of zus je nodig heeft? Dan ben je een jonge mantelzorger en je bent zeker niet de enige! 

Ook in onze gemeente besteden we dan extra aandacht aan de jonge mantelzorgers. Om deze kanjers te laten weten hoe knap wij het vinden wat ze doen, organiseren we op woensdag 1 en op zaterdag 4 juni een aantal leuke activiteiten voor mantelzorgers tussen de 8 en 24 jaar.

Woensdag 1 juni: Klootschieten en pannenkoeken eten (geannuleerd)

In Bronckhorst begint de week van de jonge mantelzorger op woensdag 1 juni met klootschieten. We gaan meteen lekker actief aan de slag. Iedereen kan meedoen en het is erg leuk om samen te doen. Daarna sluiten we de dag af met een lekkere pannenkoek. We beginnen om 15.30 uur en het duurt tot 18.30 uur.

Locatie: Eetcafé de Veldhoek, Varsselsweg 55 in Veldhoek/Hengelo (Gld.)

Zaterdag 4 juni: Zwemmen (aanmelden mogelijk tot vrijdag 3 juni, 10:00 uur)

Op zaterdagmiddag 4 juni gaan we zwemmen van 14.30 tot 16.30 uur in zwembad de Brink in Zelhem. Wij nemen iets te drinken mee met wat lekkers erbij. Wil je samen met ons en andere jonge mantelzorgers zwemmen? Geef je dan snel op. Je mag ook een vriendje of vriendinnetje meenemen.
Locatie: Zwembad de Brink, Stationsplein 8-12 in Zelhem

Zaterdag 4 juni: Bowlen (geannuleerd)

Op zaterdagavond 4 juni sluiten we de week af met bowlen van 19.30 tot 21.00 uur. Ben je 16 jaar of ouder en wil je laten zien dat jij een strike kunt gooien? Of wil je gewoon gezellig meedoen? Ga dan met ons mee bowlen in Zutphen. Wij zorgen naast gezelligheid voor een hapje en drankje.

Locatie: De Stoven 37 in Zutphen

Doe je mee? Meld je dan aan voor vrijdag 3 juni, 10:00 uur. De activiteiten zijn allemaal gratis. Is vervoer een probleem? Laat het ons dan weten bij de aanmelding. Vul het aanmeldformulier in of neem contact op met Sanne Beunk via tel. (0575) 75 02 50.

Fotobijschrift: Eén op de vier jongeren in Nederland is mantelzorger, maar is zich daar vaak niet van bewust.