Bronckhorst hijst regenboogvlag op Coming Out Day

De gemeente staat voor een inclusieve samenleving. Bronckhorst moet voor iedere inwoner een plek zijn waar hij/zij zich thuis voelt. Wij vinden het  daarom belangrijk om aandacht te geven aan de jaarlijkse Coming Out Day. Op 11 oktober hijsen onze wethouders op drie plaatsen de regenboogvlag. Hét internationale symbool van de LHBT+ gemeenschap.


Estafette

Bronckhorst is regenbooggemeente en hijst daarom ieder jaar op 11 oktober de regenboogvlag bij het gemeentehuis. Dit jaar besteedt b en w extra aandacht aan Coming Out Day door ook op twee extra locaties deze vlag te hijsen. De regenboogvlag wordt in estafettevorm gehesen op de volgende locaties in de gemeente.

10.00 uur         woonzorgcentrum de Zonnekamp Zelhem
11.00 uur         Kompaan college (’t Hoge Vorden)
12.00 uur         Gemeentehuis te Hengelo (Gld)              

Bij het hijsen van de vlag op het gemeentehuis zijn meerdere wethouders en ambtenaren aanwezig. Ook u bent natuurlijk van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Coming Out Day

Op Coming Out Day wordt internationaal aandacht besteed aan het moment dat lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) voor het eerst openlijk vertellen over hun geaardheid, de zogenaamde Coming Out. In 1988 werd deze dag voor het eerst gehouden in Amerika en is in 2009 ook overgewaaid naar Nederland. In Bronckhorst hijsen wij al een aantal jaren de regenboogvlag op Coming Out Day.