Bronckhorster ‘parels’ grijpen naast Henk Aalderinkprijs 2019

De Henk Aalderink-prijs is dit jaar toegekend aan het jaarlijkse evenement Kunstroute Open Stal in Oldeberkoop. De winnaar krijgt 2.500 euro en mag zichzelf een jaar lang de mooiste Parel van het Platteland noemen. De jury koos uit de inzendingen bovendien 20 parels die door de P10 opgenomen in een routekaart en het boekje ‘Parels van het Platteland. De drie Bronckhorster inzendingen vielen weliswaar niet in de prijzen, maar worden wel in het boekje opgenomen.

Parels van het Platteland

De Henk Aalderink-prijs (genoemd naar de overleden oprichter van de P10 en onze oud-burgemeester) is in het leven geroepen om Nederland te laten zien wat er allemaal op het platteland gebeurt. Winnende parel Kunstroute Open Stal is een van de pioniers op het gebied van kunstroutes. De organisatie sluit aan bij het DNA van het gebied en zoekt telkens goede verbinding met regionale en landelijke thema’s. Dat maakt dat deze kunstroute een bovenlokale aantrekkingskracht heeft.

De drie Bronckhorster parels die in het boekje Parels van het Platteland zijn opgenomen zijn: Kunstlijn Oost, Museum Smedekinck en kunst of Art. Wilt u de parels eens bezoeken? De routekaart en het boekje zijn (tegen een vergoeding) te bestellen via p10@opsterland.nl en (gratis) te downloaden via www.p-10.nl/parels.