Carbidschieten mag: aangepaste afschiettijden en melden verplicht

U bekijkt een pagina uit het archief 01-01-2022

De verkoop en het afsteken van vuurwerk is voor de jaarwisseling 2021-2022 wederom verboden vanwege de coronasituatie. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. Carbidschieten is wel toegestaan, met inachtneming van de op dat moment geldende coronaregels. Ook geldt dat carbidschieten alleen mag op oudejaarsdag tussen 10.00 en 18.00 uur en het aanmelden ervan verplicht is.

Aanmelden kan vanaf nu tot uiterlijk 29 december via www.bronckhorst.nl/carbid. Verder gelden nog andere voorwaarden rond het afschieten, zoals bijvoorbeeld afstanden om aan te houden, die u ook op onze site vindt.

Melding doen

Voor de melding heeft u gegevens nodig over de locatie waar het carbidschieten plaatsvindt (adres of de kadastrale gegevens). Door het beantwoorden van vragen wordt beoordeeld of voldaan wordt aan de voorwaarden voor carbidschieten. Als u aan de voorwaarden voldoet en akkoord gaat met de voorwaarden, ontvangt u direct een e-mail met de acceptatie van de melding.