Cursus ‘Maak je eigen moestuin!’

U bekijkt een pagina uit het archief 16-06-2021

Heeft u altijd al een moestuin willen aanleggen, maar weet u niet goed hoe dat te doen? Doe dan mee met de cursus maak je eigen moestuin! Derk Huizinga van ‘Eigen moestuin eigen voorraad’ organiseert in samenwerking met de gemeente Bronckhorst een cursus ‘moestuin aanleggen en groente en fruit conserveren’ (inmaken). Wat is er nu lekkerder dan te genieten van eigen oogst? Aanmelden kon tot 16 juni 2021.

Bovendien leert u groente en fruit te conserveren, zodat u ook in de winter nog kunt genieten van de overvloed aan producten in de zomer. Zo hoeft er nooit meer voedsel te worden verspild.

Duurzaam en gezondheid

De gemeente vindt duurzaamheid en gezondheid belangrijk. Daarom kost de gehele cursus slechts € 50,00 per persoon. Dit is inclusief zaaigoed, plantgoed en kookfaciliteiten tijdens de workshops. Een unieke kans om de basisvaardigheden te leren voor je eigen voedselvoorziening!

Opzet cursus

De cursus bestaat uit:

  • Vijf werkbijeenkomsten moestuin aanleggen in het gemeentelijke moestuincomplex achter de Hoetinkhof in Vorden. De eerste drie werkbijeenkomsten vinden vóór de zomervakantie plaats op 16 juni, 24 juni en 5 juli telkens van 19.00 – 21.30 uur. De vierde bijeenkomst is op 31 augustus ook van 19.00 – 21.30 uur. En de laatste bijeenkomst op zaterdag 2 oktober van 9.30 – 12.00 uur.
  • Een workshop groente conserveren
  • Een workshop fruit conserveren

Elke bijeenkomst bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.