Dag zonder Verkeersdoden in Vorden

Dag zonder Verkeersdoden in Vorden. Op 26 september 2019 is het de Europese Dag zonder Verkeersdoden, EDWARD-day. Op die dag staan op verschillende pleinen in Gelderland lege stoelen om de verkeersslachtoffers te herdenken. Bij ons gebeurt dat in Vorden. 93 lege stoelen, voor ieder slachtoffer een stoel. 

Met de lege stoelen staan we niet alleen stil bij de verkeersslachtoffers die er jaarlijks vallen, maar ook van het aantal verkeersdoden dat er jaarlijks te betreuren is in Gelderland. En dat we alleen samen het verkeer veiliger kunnen maken. De lege stoelen staan tussen 10.00 en 17.00 uur in het centrum van Vorden, tegenover de kerk. Er zijn mensen aanwezig om tekst en uitleg te geven over het hoe en waarom van de stoelen. En over verkeersveiligheidsprojecten in Bronckhorst.

Lege stoelen in Oost-Nederland

In 2018 kwamen in Oost-Nederland 142 mensen om in het verkeer. In Gelderland waren dit er 93 en in Overijssel 49. Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van ROV Oost-Nederland en wordt in samenwerking met gemeenten georganiseerd. In Gelderland staan 93 lege stoelen in Bronckhorst, Arnhem, Culemborg, Druten en Ede. In Overijssel staan 49 lege stoelen in Raalte en Rijssen-Holten. Zo laten we samen laten zien dat werken aan verkeersveiligheid belangrijk is. Elke dag.

Meer info

Meer informatie