De aanslag gemeentelijke belastingen komt er aan

In de laatste week van februari 2020 ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag van GBTwente (gemeentelijk belastingkantoor), in opdracht van de gemeente.

Informatie over de aanslag

Op deze aanslag ziet u de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. U krijgt ook informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding kunt aanvragen of bezwaar kunt maken. Op www.gbtwente.nl vindt u antwoord op veelgestelde vragen en het digitaal loket Mijn GBTwente. Hier kunt u veel zelf regelen. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met op met GBTwente. De contactgegevens staan op de voorzijde van de aanslag.

Wat doet de gemeente met uw geld?

Ieder jaar betaalt u belasting aan de gemeente. De raad bepaalt de tarieven. GBTwente (gemeentelijk belastingkantoor Twente) zorgt ervoor dat de gemeente het geld krijgt. Veel van de algemene voorzieningen worden van belastinggeld betaald. Bijvoorbeeld ondersteuning van verenigingen, jeugd en cultuur en onze mantelzorgers. Kijk voor alle tarieven 2020 op www.gbtwente.nl.

Aanslag voortaan liever digitaal?

Aanslagen van GBTwente en post van heel veel andere overheidsorganisaties direct lezen op uw mobiel of tablet? Dat kan met de Berichtenbox app van MijnOverheid. Zodra er nieuwe post is, ontvangt u een melding. Activeer nu uw MijnOverheid account en download de app via de appstore van Google of Apple. Inloggen gaat makkelijk en snel met de DigiD app.