De bladkorven staan er binnenkort weer

Ook dit jaar kunt u weer gebruikmaken van de bladkorven. Vanaf 21 september plaatsen we op 200 plaatsen in nagenoeg alle kernen en buurtschappen van de gemeente weer onze speciale, tijdelijke korven. Hier kunt u het bladafval uit uw tuin gratis naartoe brengen. Dat scheelt ruimte in uw groene container! We legen de korven wekelijks en na de bladperiode (de week voor Kerst) halen we ze weer weg. 

Alléén bladafval

Voor het gebruik van de korven geldt een aantal spelregels. Ze zijn alléén bedoeld voor bladafval. Het bladafval wordt namelijk gebruikt voor het maken van Bokashi. Dit is organisch materiaal dat we voor een aantal van onze plantsoenen gebruiken. Bokashi dient als voedingsstoffen voor planten, stimuleert het bodemleven en het vasthouden van vocht in de bodem. Gooi daarom geen plastic of papieren zakken in de bladkorven! Ook ander tuinafval, zoals grasmaaisel, tuinplanten of takken hoort niet in de korven thuis. Wanneer we die zaken regelmatig aantreffen in een bepaalde bladkorf, dan halen we de korf op deze plek weg.

Naast de bladkorven kunt u ook jaarlijks 500 kg groen afval gratis naar de afvalbrengpunten in Doetinchem of Zutphen brengen, op vertoon van uw afvalpas. Meer informatie over Bokashi en een overzicht van de bladkorven vindt u op bronckhorst.nl/bladkorven