De heer Aart Kappert koninklijk onderscheiden

Uit handen van loco-burgemeester Evert Blaauw kreeg de heer Aart Kappert (68) uit Zelhem op 6 oktober 2019 een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau). Dit gebeurde op een bijzonder moment tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van de Toerclub Zelhem.

De heer Kappert is als eigenaar van Kappert Fietsverhuur in Zelhem sinds 1979 betrokken bij Toerclub Zelhem. Hij is/was medeoprichter, secretaris, voorzitter, betrokken bij het organiseren van vele fietstochten en werven van sponsors etc. De club telt inmiddels ca. 115 leden. Bijzonder was zijn betrokkenheid bij de eerste Achterhoekse Molentocht (nu het Fietsrondje Achterhoek genoemd) voor fietsers uit heel Nederland en de grensstreek en de eerste landelijke Veldtoertocht in 1982. Nog steeds vinden beide tochten jaarlijks plaats en trekken honderden fietsliefhebbers naar Zelhem. De tochten die hij (mede)organiseert voor de club hebben ook als kenmerk dat ze voor fietsers van verschillende niveaus zijn en iedereen eraan deel kan nemen.

Verder vertegenwoordigt de heer Kappert de club regelmatig bij vergaderingen van de NTFU, de overkoepelende fietsbond en is hij van jongs af aan betrokken geweest bij de ontwikkeling en promotie van de fietssport in de Achterhoek (zowel de wedstrijd- als de recreatieve fietssport).

Het mag duidelijk zijn dat de heer Kappert zich geruime tijd op bijzondere wijze voor de samenleving heeft inspannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hebben tot de welverdiende koninklijke onderscheiding geleid!

Van harte gefeliciteerd!