De Hummelose Charrettes

Op 17 en 18 november waren De Hummelose Charrettes. Bewoners, ondernemers en grondeigenaren gingen samen met vertegenwoordigers van de gemeente, zorgorganisatie en woningcorporatie aan de slag met de vraag: Hoe gaan we Hummelo met ongeveer 50 woningen uitbreiden en wat is er verder nodig om ons mooie dorp klaar voor de toekomst te maken?

Samen bekeken we de voor- en nadelen van tien mogelijke woningbouwlocaties en maken we schetsontwerpen voor de plekken die naar meer smaken. We houden daarbij rekening met betaalbaarheid, duurzaamheid en hoe we in een dorp als Hummelo willen samenleven, ook als je een dagje ouder wordt.

Terugkijken

Wat vonden de deelnemende Hummeloƫrs van de charrettes? En hoe reageerde wethouder Emmeke Gosselink van Wonen? Bekijk de video of het fotoalbum.

In februari 2023 komen we terug bij de charrette-deelnemers met de uitwerking. Daarna volgt een terugkoppeling naar het hele dorp. Data en andere praktische info volgt.

Nieuwsbrief

Wonen is een belangrijk thema voor velen en ook voor ons als gemeente Bronckhorst. In deze nieuwsbrief en de nieuwsbrieven die volgen, informeren wij je graag over onze activiteiten om te zorgen voor voldoende woningen in onze mooie gemeente.

Nieuwsbrief bekijken

Tip: neem een abonnement. Dan krijg je de nieuwsbrief automatisch in je mailbox.