De Pas Erin! Wandelchallenges met een thema

Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Het maakt ons o.a. weerbaarder tegen virussen, zoals corona. Daarnaast zorgt regelmatig bewegen ervoor dat je lekker in je vel zit en meer energie hebt. En het is beter voor je (bloedsuiker)waarden. Wandel je met ons mee? In mei en juni starten onze combinatiefunctionarissen Sport op 4 plekken met de wandelchallenges.

Niet alleen op verschillende plekken, maar ook met verschillende thema’s. Het doel is overal hetzelfde; gezelligheid combineren met bewegen!

Zelhem, wandel je fit!

Op de zaterdagmorgen kun je meewandelen met Dirry te Kiefte van Tuurlijkloopthet! Tijdens het wandelen geeft zij verschillende spier- en evenwichtsstimulerende oefeningen. Je wandelt waarbij van je lichaam wat extra’s wordt gevraagd. De eerste wandeling is op zaterdag 28 mei van 09:00 tot 10:00 uur. Vertreklocatie: Koepel op De Brink, Zelhem

Vorden, yoga wandelen

De vrijdagmorgen is de voorbereiding op een ontspannen weekend. Samen met een sportinstructeur van IndoorSport Vorden is tijdens het wandelen yoga een vast onderdeel van het uurtje. Lekker relaxed je hoofd leeg. Lichaam en geest zijn moe en relaxed. De eerste wandeling is op vrijdag 10 juni van 10:00 tot 11:00 uur. Vertreklocatie: IndoorSport Vorden

Hengelo, de ultieme wandelmix

Op de woensdagmorgen is er een mix van alles wat. Naast gewoon lekker doorstappen, wandelt op verschillende momenten een extra professional mee. Mindfull wandelen, powerwalk, cursus veters strikken door podotherapeut, wandelend informatie hoe je leefstijl te verbeteren, gebruikmaken van een wandelapp, etc. De eerste wandeling is op woensdag 8 juni van 10.00 tot 11.00 uur. Vertreklocatie: Sporthal De Kamp, Hengelo.

Steenderen, creatief wandelen

In de omgeving van Steenderen zijn vele galerieën te bezoeken en vele kunstenaars actief. Om de 3 á 4 weken stappen we niet alleen lekker door, maar stappen we ook in de wereld van kunst. Naast het bezoeken van galerieën, waarbij we toelichting ontvangen op de kunstwerken, is het de bedoeling om ook zelf de handen uit de (kunst)mouwen te steken. Kortom, wandelen om inspiratie op te doen, kunst maken om je inspiratie vast te leggen.

De eerste wandeling is op dinsdag 7 juni van 09.30 tot 10.30 uur. Vertreklocatie: De Kei, Steenderen.

Hoog-Keppel, Keppelchallenge

Dit jaar pakt het gezondheidscentrum Hoog Keppel de Keppelchallenge weer op. Wel is het zo dat de Keppelchallenge alleen bedoeld is voor de patiënten verbonden aan deze huisartsenpraktijk. Aanmelden voor deze challenge kan via info@hphk.nl of info@fysioplushoogkeppel.nl. De eerste wandeling is op donderdag 12 mei van 11.00 tot 12.00 uur. Vertreklocatie: Gezondheidscentrum Hoog-Keppel.

Contactpersoon: Joyce Baakman, Marjolein van Middelkoop of Pauline Dijkstra

Aanmelden

Aanmelden kan via nationalediabeteschallenge.nl/depaserin

De kosten bedragen € 5,50 voor 20 weken wandelen. Je betaalt contant bij aanvang van de eerste wandeling. Je mag op meerdere plekken meewandelen, hiervoor hoef je niet nogmaals te betalen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze beweegmakelaar Lise Middelkoop via e-mail: beweegmakelaar@bronckhorst.nl.