Definitieve ‘go’ voor realisatie sportcomplex Bronckhorst Midden

U bekijkt een pagina uit het archief 30-12-2021

Er is een definitieve ‘go’ voor de realisatie van het sportcomplex Bronckhorst Midden in Keijenborg. Wij zijn enthousiast over dit initiatief van de Dorpsraad waarmee het dorp een kwalitatief goede binnensportvoorziening krijgt waar inwoners, verenigingen en onderwijs gebruik van kunnen maken. 

De bijdragen van gebruikers en subsidies maken het mogelijk om de bouw in 2022 te starten.

Wethouder Blaauw van sport is blij met de voortgang van het project: “Dit is een mooi voorbeeld van de kracht van de samenleving. De initiatiefnemers voeren het plan zelf uit, met ondersteuning van de gemeente, en dragen zelf substantieel bij. Het is een prachtige investering voor inwoners, sportverenigingen, scholen, én op het gebied van duurzaamheid. Het is een initiatief dat echt bijdraagt aan de leefbaarheid in Keijenborg en omgeving en wij wensen de initiatiefnemers heel veel succes!”

Realisatiefase

De gemeenteraad gaf in maart 2021 akkoord op de gemeentelijke bijdrage van het project. Voor de ontwikkeling van het complex was echter wel een bestemmingsplanwijziging nodig. In oktober 2021 is hiervoor goedkeuring verkregen. Daarmee kan de bouw van het sportcomplex op de gronden van de Keijenburgse Boys volgend jaar daadwerkelijk plaatsvinden. De afgelopen periode kwam er daarnaast ook zekerheid voor wat betreft financiële bijdragen voor de realisatie van het sportcomplex. Zo kende provincie Gelderland onder andere een bijdrage toe vanuit de Dorpendeal.

Initiatief Dorpsraad Keijenborg

Voorzitter Willem-Jan van Vijfeijken: “We zijn erg blij met deze definitieve ‘go’. In 2017 raakten we als dorpsraad betrokken bij het breed gedragen initiatief vanuit de verenigingen en bewoners. Met een werkgroep van vrijwilligers gaven we hier verder vorm aan. Uiteindelijk hebben we samen met de inwoners, verenigingen en organisaties keihard gewerkt om deze voorziening voor Bronckhorst Midden te realiseren. De komende periode pakken wij samen met onze vrijwilligers de bouw van het sportcomplex op.”

Op de foto: wethouder Evert Blaauw (links) en voorzitter Willem-Jan van Vijfeijken (rechts) van dorpsraad Keijenborg op de gronden van de Keijenburgse Boys waar de bouw van het sportcomplex volgend jaar daadwerkelijk plaats moet gaan vinden.