Denk mee over een nog mooier Olburgen, Rha, Baak, Toldijk, Bronkhorst en Steenderen

Woont u in (in het buitengebied van) Olburgen, Rha, Baak, Toldijk, Bronkhorst of Steenderen? Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst om samen met ons na te denken over mogelijkheden om de overgang tussen uw dorp en het buitengebied (nog) mooier te maken. De afgelopen jaren hebben we met elkaar via het project Dorp en Rand al diverse initiatieven kunnen verwezenlijken. Daardoor is er nu weer ruimte voor nieuwe activiteiten! De bijeenkomst is op 13 november om 19.30 uur in zaal De Seven Steenen in Steenderen.

De avond bestaat uit een inspirerende presentatie van Landschapsbeheer Gelderland en gesprekken met elkaar om ideeën uit te wisselen.

Voorbeelden die afgelopen tijd gerealiseerd zijn

  • Baakse Boomgaard: op de locatie van de voormalige basisschool is een wadi aangelegd, zijn bomen gepland en is bloemenmengsel gezaaid
  • Informatiepanelen langs het fietspad van Bronkhorst naar Olburgen over voormalige steenfabrieken, Spaans legerkamp, kapel en inundatiesluis
  • Bloemenmengsels langs akkerranden en bermen  
  • Realisatie van meerdere wandelroutes in Steenderen, Bronkhorst, Baak en Toldijk
  • Het terugbrengen van verdwenen groenelementen en groene inpassing bij gebouwen in het hele gebied
  • Plaatsen van wildspiegels

Het hoeft dus niet alleen te gaan om groene ideeën. Ook ideeën die bijdragen aan het verbeteren of behouden van cultuurhistorische elementen of initiatieven die recreatie stimuleren in uw omgeving kunnen mogelijk zijn. Als het maar ten goede komt aan het karakteristieke landschap van het gebied. Daarbij houden we ook rekening met belangen van de agrarische sector. Het gaat niet zozeer om ideeën op gemeentegronden, maar juist willen we particulieren hiermee mogelijkheden bieden om hun terrein te ontwikkelen. We zijn benieuwd naar uw suggesties en kijken graag samen met u naar de mogelijkheden om het landschap in uw buurt nog mooier te maken.

Aanmelden voor de bijeenkomst kon tot en met 8 november 2019.

Ook in andere gebieden in Bronckhorst wordt op deze manier gewerkt aan het behoud en verbetering van het mooie landschap dat we kennen. Onder andere in Bekveld, Meuhoek Halle, Vierakker, Heidenhoek en Wassinkbrink. Bij u in de buurt nog niet en lijkt het u ook wat voor uw buurt? Zou u hier samen met andere bewoners uit de buurt mee aan de slag willen? Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer info

Op Morgen, voor ons klimaat

Op Morgen is een platform waar we elkaar inspireren. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst voor onze (klein)kinderen. In Bronckhorst zijn al veel mooie initiatieven. Laten we deze verhalen delen en elkaar inspireren om samen in actie te komen voor de toekomst. Op Morgen is voor iedereen die groen, duurzaam en toekomstbestendig denkt en vooral ook doet!

Wilt u meer weten? Kijk op de pagina 'Op Morgen, voor ons klimaat'