Dienstverlening gemeente in coronatijd

Alle informatie over de maatregelen die in Nederland gelden vanwege het coronavirus. vindt u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus en onze pagina 'Informatie over het coronavirus'. Via onze website en sociale mediakanalen houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws en hoe wij hier als gemeente mee om gaan. U bent van harte uitgenodigd om deze kanalen te volgen. Hieronder vindt u de afspraken over onze dienstverlening in deze coronatijd.

Publieksbalie

Onze publieksbalie is open. Komt u langs, dan is het dragen van een mondkapje verplicht. Bent u (neus)verkouden, hoest u of hebt u koorts? Dan vragen wij u telefonisch of digitaal contact met ons op te nemen en niet naar het gemeentehuis te komen. Dat kan via (0575) 75 02 50 of ons contactformulier. Verschillende producten en diensten kunt u ook digitaal aanvragen via deze website.

Let op! onze gemeente werkt op afspraak, maak altijd eerst een afspraak op onze website of via
(0575) 75 02 50. Handig, omdat u er ook een lijstje vindt met zaken die u nodig heeft voor de afspraak.

Sociale teams

De spreekuren op de locaties van de sociale teams zijn vervallen. Zij zijn tijdens onze openingstijden telefonisch bereikbaar via (0575) 75 02 50 of via ons contactformulier.

Samen

Uit onderzoeken blijkt en misschien ziet u het om u heen dat sommige mensen het moeilijk hebben in hun thuissituatie. Of geldt het voor uzelf? Bijvoorbeeld door financiële zorgen, eenzaamheid, het thuisonderwijs of een huisgenoot met psychische problemen. Aarzel niet hulp in te schakelen. Onze sociale teams zijn daar voor! Natuurlijk kunt u ook bij uw huisarts terecht of bij een speciale hulplijn. Meer informatie over onze sociale teams? Kijk op de pagina 'Sociale teams'.


Online inloopmoment voor een praatje of een vraag

Wist u dat we, voor wie een praatje wil maken of vragen heeft, sinds kort iedere week twee digitale ‘inloop’-momenten hebben? Voor wie het (soms) moeilijk heeft door de coronamaatregelen, bijvoorbeeld door het thuiswerken, omdat u alleen bent, omdat de kinderen niet of weinig naar school gaan of omdat u zich bijvoorbeeld zorgen maakt om uw baan. Eén van onze sociaal consulenten zit er voor u klaar, dus wees welkom! Loop eens digitaal bij ons binnen op:

  • maandag tussen 10.00 en 12.30 uur
  • donderdag tussen 14.00 en 16.30 uur

Aanmelden kan via onderstaande link of tel. (0575) 75 02 50. Na uw aanmelding krijgt u een link toegestuurd via de mail.

Aanmelden online contact sociaal team

Kijk om naar een ander! Let bijvoorbeeld op uw buren als die alleen of al ouder zijn. Misschien kunt u ze ergens mee helpen. Een (digitaal) praatje of een mooie tekening van de kinderen helpt ook.

Gebiedsambtenaren

De spreekuren op locatie van onze gebiedsambtenaren zijn vervallen. Zij zijn tijdens onze openingstijden telefonisch en digitaal bereikbaar, kijk voor hun persoonlijke gegevens op de pagina 'Gebiedsambtenaren'.

Afspraak met de gemeente

De oproep van de Rijksoverheid is om zoveel mogelijk thuis te werken. Dat doen wij dus ook. De werkkring is één van de plekken waar besmettingen ontstaan. Dat willen wij zoveel mogelijk voorkomen. Afspraken met medewerkers van de gemeente bijvoorbeeld over een bouwvergunning of bestemmingsplanwijziging verlopen daarom in principe telefonisch. Lukt dit niet, dan zoeken we op een andere manier contact met u. Kunt u een plan niet digitaal via internet raadplegen, neem dan contact met ons op via tel. (0575) 75 02 50. Ook dan denken wij met u mee in het vinden van een oplossing om de stukken toch te kunnen inzien.