Dienstverlening gemeente in coronatijd

Alle informatie over de maatregelen die in Nederland gelden vanwege het coronavirus. vindt u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus en onze pagina 'Informatie over het coronavirus'. Via onze website en sociale mediakanalen houden wij u steeds op de hoogte van het laatste nieuws en hoe wij hier als gemeente mee om gaan. U bent van harte uitgenodigd om deze kanalen te volgen. Hieronder vindt u de afspraken over hoe wij u in deze periode zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn.

Publieksbalie

Onze publieksbalie is open. Komt u langs, dan is het dragen van een mondkapje verplicht. Bent u (neus)verkouden, hoest u of hebt u koorts? Dan vragen wij u telefonisch of digitaal contact met ons op te nemen en niet naar het gemeentehuis te komen. Dat kan via (0575) 75 02 50 of ons contactformulier. Verschillende producten en diensten kunt u ook digitaal aanvragen via deze website.

Let op! onze gemeente werkt op afspraak, maak altijd eerst een afspraak op onze website of via (0575) 75 02 50. Handig, omdat u er ook een lijstje vindt met zaken die u nodig heeft voor de afspraak.

Sociale teams en gebiedsambtenaren

De spreekuren op de locaties van de sociale teams en gebiedsambtenaren zijn vervallen. Zij zijn tijdens onze openingstijden telefonisch bereikbaar via (0575) 75 02 50 of via ons contactformulier.

Kijk om naar een ander! Let bijvoorbeeld op uw buren als die alleen of al ouder zijn. Misschien kunt u ze ergens mee helpen. Een (digitaal) praatje of een mooie tekening van de kinderen helpt ook.

Afspraak met de gemeente

De oproep van de rijksoverheid is om zoveel mogelijk thuis te werken. Dat doen wij dus ook. De werkkring is één van de plekken waar besmettingen ontstaan. Dat willen wij zoveel mogelijk voorkomen. Afspraken met medewerkers van de gemeente bijvoorbeeld over een bouwvergunning of bestemmingsplanwijziging verlopen daarom in principe telefonisch. Lukt dit niet, dan zoeken we op een andere manier contact met u. Kunt u een plan niet digitaal via internet raadplegen, neem dan contact met ons op via tel. (0575) 75 02 50. Ook dan denken wij met u mee in het vinden van een oplossing om de stukken toch te kunnen inzien.