Direct informatie bij een noodsituatie

U bekijkt een pagina uit het archief 22-10-2020

Bij een ramp in uw omgeving, wilt u weten wat er aan de hand is en wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. U ontvangt NL-Alert op uw  mobiel. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameborden, zoals op stations.

Weet wat u moet doen

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over een noodsituatie. U ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder NL-Alert bericht staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u informatie en updates kunt vinden. Ziet u een NL-Alert voorbij komen op uw mobiel? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij. Zo weten ook de mensen om u heen wat er aan de hand is en wat zij moeten doen.

Zo werkt NL-Alert

NL-Alerts worden uitgezonden door de zendmasten van de Nederlandse telecomproviders. Tijdens een ramp, ernstig incident of crisis bepaalt de overheid in welk gebied het NL-Alert wordt uitgezonden. Alle zendmasten die bereik hebben in het gebied, zenden het NL-Alert uit.

NL-Alert controlebericht

NL-Alert bereikt steeds meer mensen. Zo ontving 90% van alle Nederlanders van 12 jaar en ouder het controlebericht van 8 juni 2020, terwijl in 2013 dit slechts 9% was. U ontvangt NL-Alert op uw mobiel. Hiervoor hoeft u niets te doen. Zodra u een NL-Alert krijgt, laat uw mobiel een hard en doordringend alarmgeluid horen. Uit onderzoek blijkt dat ruim 8 op de 10 Nederlanders het waarderen dat een NL-Alert wordt ingezet bij een noodsituatie. Deze weken is er een landelijke publiciteitscampagne ‘Wees alert bij een NL-Alert’ in verschillende media waarmee aandacht wordt gevraagd voor NL-Alert, het belang en de werking ervan.