Doe mee met verkiezing voor dé adoptiesoort van Bronckhorst!

U bekijkt een pagina uit het archief 22-09-2020

Samen met IVN Gelderland organiseren we op 22 september 2020 een digitale bijeenkomst om een adoptiesoort voor onze gemeente te kiezen. Hebt u kennis van planten en dieren en wilt u meedoen? U bent van harte welkom op 22 september van 20.00 tot 22.00 uur!Adoptiesoort

Tijdens de bijeenkomst maken we samen een keuze voor de adoptiesoort voor Bronckhorst. Een adoptiesoort is een plant- of diersoort die van nature thuishoort in onze gemeente, maar die het op dit moment niet makkelijk heeft en wel extra hulp kan gebruiken. Na de bijeenkomst maken we een plan om deze soort dat extra steuntje in de rug te geven in onze natuur.

Meld u aan!

Wij horen graag via de website van IVN of u digitaal aanwezig kunt zijn. Inschrijven kan t/m 13 september. U ontvangt dan meer informatie en instructies voor de digitale bijeenkomst.

Gemeenten Adopteren Soorten

‘Gemeenten Adopteren Soorten’ is een initiatief van IVN Gelderland en de provincie. De gemeente adopteert een plant- of diersoort die van nature thuishoort in de gemeente. Deze adoptiesoort geeft een gezicht aan biodiversiteit en vergroot de betrokkenheid van inwoners. We stellen samen IVN vervolgens een actieplan op met maatregelen en activiteiten ten bate van deze soort.

Meer info

Op Morgen, voor ons klimaat

Op Morgen is een platform waar we onze krachten bundelen voor een beter klimaat. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst voor onze (klein)kinderen. In Bronckhorst zijn al veel mooie initiatieven. Laten we deze verhalen delen en elkaar inspireren om samen in actie te komen voor de toekomst. Op Morgen is voor iedereen die groen, duurzaam en toekomstbestendig denkt en vooral ook doet!