Drie genomineerden voor ‘Vrijwilliger van het jaar’ bekend

U bekijkt een pagina uit het archief 13-01-2022

De gemeente Bronckhorst zet vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in de gemeente in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot 15 december kon iedereen personen of groepen aanmelden die deze titel dit jaar verdienen. Wethouder Blaauw: ‘De commissie had ook dit jaar weer de taak om uit alle aanmeldingen een drietal vrijwilligers of vrijwilligersgroepen te nomineren voor de vrijwilligersprijs 2021. Een lastige taak, met recht verdient elk van de voorgedragen vrijwilliger deze prijs.’

Op de foto ziet u Riek Klein Reesink-Willemsen (vrijwilliger van het jaar 2020)

De drie genomineerden zijn in willekeurige volgorde:

Nel van der Meulen

Mevrouw Van der Meulen zet zich dagelijks in voor culturele en kunstactiviteiten voor ouderen in de gemeente. Vanuit Lang Leve Kunst en Naoberschap heeft ze al ontelbare ouderen bewogen om mee te doen met Kunst aan de Keukentafel, waarbij een oudere een kunstenaar bij hem of haar thuis ontvangt. Daarnaast brengt mevrouw Van der Meulen ouderen met eenzelfde interesse bij elkaar. Zo ontmoeten ouderen elkaar om samen te schilderen, gedichten te maken, verhalen te vertellen, te tekenen, muziek te luisteren en maken, te leren van een kunsthistorica, samen te praten over levenskunst en nog veel meer.

Erika Kuik

Mevrouw Kuik is een veelzijdige vrijwilliger met een grote inzet voor de gemeenschap en individuen in de gemeente. Ze is vele uren in de week actief als vrijwilliger voor Welzijn Steenderen. Ze is actief betrokken bij de taalles voor nieuwkomers in het taalcafé, verzorgt ze de communicatie voor Welzijn Steenderen en voor ontmoetings- en activiteitencentrum De Kei, schrijft ze wekelijks persberichten voor Contact midden, is ze gastvrouw in De Kei en onderdeel van het dagelijks bestuur van De Kei. Daarnaast is mevrouw Kuik vrijwilliger bij het jaarlijkse Huttendorp in Steenderen en ondersteunt ze diverse buurten tijdens Burendag.

Vrijwilligersgroep Achterhoeks Planetarium Olthof

Sinds 2010 zet deze vaste groep vrijwilligers zich in voor het Achterhoeks Planetarium. De groep vrijwilligers houdt zelf het Planetarium in stand en zorgt voor het benodigde onderhoud. Daarnaast geven de vrijwilligers met grote regelmaat educatieve rondleidingen aan de vele bezoekers van het Planetarium. Dit doen ze met veel enthousiasme en geheel belangeloos. De aanmelder van de vrijwilligersgroep geeft aan: ‘Gezien de vele enthousiaste reacties is het belangrijk dat dit werk voortgezet wordt. Het zou heel fijn zijn als deze groep eens goed in het zonnetje gezet wordt.’

Eretitel en geldbedrag

De 'Vrijwilliger van het jaar 2021' ontvangt naast de eretitel een geldbedrag van € 250,-. De andere twee genomineerden krijgen een geldbedrag van € 100,-.

Belang vrijwilligerswerk

Met de verkiezing laat de gemeente zijn waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. De benoeming is een symbolische prijs en de verkozen vrijwilliger representeert alle Bronckhorster vrijwilligers.

Een commissie beoordeelde de aanmeldingen en selecteerde de drie genomineerden. Daarbij is onder andere gekeken naar de tijdsperiode dat het vrijwilligerswerk is verricht, de verscheidenheid en de omvang van het vrijwilligerswerk.

Wie de titel ‘vrijwilliger van 2021’ krijgt, wordt bekendgemaakt tijdens de online nieuwjaarsreceptie op woensdagavond 12 januari 2022. U kunt dan kijken via www.bronckhorst.nl/nieuwjaarsreceptie.